Forsiden > Ny teknik > 4K/UHD HEVC stream encoder

4K/UHD HEVC stream encoder

torsdag 4. august 2016, af Tom Dissing

IBC2016 ser ud til at byde på en del ny hardware.
Og nu hvor alle taler om 4K, kan det ikke overraske at selskaber der har lyst, nu blot kan investere i en ny Vitec encoder, hvorefter de kan streame op til pænt vilde 4:2:2 10-bit HEVC.
Du bliver stadig nødt til at kigge forbi IBC2016, for at finde ud af hvor heftigt du kan pakke, ganske som det samme gør sig gældende, hvis du overvejer at streame i - ret smarte - 220 Mbit/s, så du kan optage det hele, på den anden side af Internet, hvis det er det set up, du arbejder med.
Uanset er det premiere for dette nye Vitec produkt, som de kalder for the MGW Ace Decoder.
Som du har gættet er der tale om en Decoder i såkaldt broadcast kvalitet, hvilket vi gætter på betyder at den rent faktisk har så meget indbygget fejl opretning, at det er muligt at bruge den med - ret stor sikkerhed - i broadcast situationer, hvor fejl - ind imellem - koster hele produktionens budget, hvorfor fejl er bandlyst.
Valget af HEVC, der såmænd også kan klares i “ned til” 1080p60 4:2:2 10-bit, og sikkert lavere, hænger - garanteret - sammen med at det rent faktisk er på tide at få båndbredden op i transmission.
Og hvad er smartere til det formål end at komprimere mere, og på den måde bruge samme båndbredde, med et væsentligt bedre resultat.
MGW Ace Encoderen kan ydermere håndtere lidt audio, og skulle - i følge producenten - være netop så sikker i drift at det - vel sagtens - vil være muligt at stege æg på enheden, før den bryder sammen.
Vi gætter på at formen hænger direkte sammen med at den indbyggede computer bliver voldsom varm, mens den arbejder.
Der skulle i den forbindelse reelt være tale om en egentlig “portable” løsning, der encoder i hardware, og som derfor kan bruges til alt fra IPTV, til broadcast, eller point-to-point, som pointeret.
Forsinkelse, er du også nødt til at kigge forbi IBC2016, for at finde ud af.
Vitec tager også en anden nyhed med på IBC.
Denne hedder EZ TV, der er et egentligt IPTV system, der er tænkt som en løsning der bygges ind i egentlige og eksisterende “enterprise networks”, hvor EZ TV kommer til at fungere som en slags “content management portal”, der kan håndtere TV kanaler, in house strømme, eller video signaler, og som kan hente optagelser fra servere.
Hvor meget der er hardware her, og hvad der er software, finder du ud af midt i september, syd på.
EZ TV er i den forbindelse nået til v8.0, hvorfor dem der kender producenten sikkert vil have oplevet tidligere modeller/software.
Slutteligt er der nyt i forhold til deres MGW Vision, der nu også kan encode i 4K/UHD HEVC i realtime, baseret på hardware.
Målgruppen her er egentligt IPTV distribution, broadcast, og point-to-point distribution.
Flere af enhederne er som du vil vide “gamle” HD hardware, der nu kan 4K, eller 4 gange så meget som før.
Det er pænt heftige opgraderinger, hvorfor det kunne se ud til at nye produkter “født til” 4K/UHD burde være mere relevante at overveje, da systemer der arbejder på 400 procent, har det med at gå i stykker.
I forhold til protocoller, og andet, er det eneste vi ved indtil videre at der er tale om UHD produkter, der kan hardware encode i HEVC/H.265, typisk som “stream”, der fylder det halve af H.264.
Det ser ud til at der også er support for H.265 4:2:0 i de fleste løsninger, hvilket må formodes at være mest relevant for de fleste, indtil 4:2:2 igen bliver relevant for forbrugerne.
Der er naturligvis alverdens muligheder for stik i alt fra 3G-SDI til mere amatør agtige HDMI (?).
Vitec tilbyder også en række Media Library systemer, herunder deres PX løsning.
Her er der masser af meta data tiltag, ganske som det er muligt lynhurtigt at klistre lidt færdige optagelser sammen, eller andet i en indbygget “klippe-klistre” editor.
Målet er mere at organisere, end at klippe, så forvent intet.
Indtil IBC2016, kan du læse videre her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?