Forsiden > Ny teknik > 4K og 8K hjemmeboksen en realitet

4K og 8K hjemmeboksen en realitet

onsdag 5. oktober 2016, af Tom Dissing

Men vi herhjemme oplever at broadcasterne nu er begyndt at optage med og transmittere fra mobiltelefoner, i kvaliteter der er overordentligt uheldig, vælger andre dele af verden at satse på stadig højere kvalitet i kampen om seerne.
Således bruger NHK denne uges CEATEC Japan technology show, der er noget der minder om IBC2016, til at vise deres nye 4K/8K Super Hi-Vision/ Ultra-HD cable decoder boks frem.
Og selv om at der ikke er meget ude om boksen sådan rent teknisk må man formode at de 15-50mbit/s HEVC som der tidligere har været talt om i forhold til fremtiden UHD kvalitet, så burde 8K ende på noget der ligner 4 gange så høj en båndbredde.
Altså 60-200Mbit/s, hvor 60 - 100Mbit/s virker realistisk.
Igen.
Der er ingen tal ude, og det er “kun” en prototype som NHK viser frem.
Sikkert er det dog at den er udviklet sammen med KDDI, Jupiter Telecommunications og Japan Digital Serve Corporation.
Der er tale om en egentlig set-top box og den fungerer problemfrit med UHD, hvilket den har gjort siden Juni 2014, hvor den har været en integreret del af en række UHD test, der tilbage i maj 2015 voksede til også at inkludere en række UHD VoD services.
Det eneste NHK har sagt er indtil videre:
-The prototype receiving system is the first to use the channel bonding technology developed by NHK for splitting 4K/8K signals into multiple cable TV channels. This technology has the advantage that it can utilise existing cable TV facilities and transmission infrastructure in their present form. The miniaturisation of this 4K/8K cable TV reception equipment was achieved by the development of a demodulation Large Scale Integrated (LSI) chip (which comes from Socionext Inc) that converts cable TV signals into video and audio signals. Now all the main modules for 4K/8K reception on cable TV are ready. High expectations are now being placed in the development of a commercial version of cable TV receivers for the practical start of 4K/8K broadcasting, slutter han og understreger dermed at planen fortsat er at behandle 8K for 4x4K, hvilket reelt er det samme som sker med HD til UHD, der “bare” er 4xHD.
Uden at have fået helt fat i det, ser det ud til at CEATEC også byder på premieren på det som de kalder for SuperMHL, der ser ud til at være afløseren til HDMI
Den nye boks, der kunne være den på billedet, er i hvert fald udstyret med SuperMHL, der er kort for Mobile High-Definition Link, der forventes at kunne findes i PCere, TV og anden i løbet af 2018
Videoen herunder er 7 timers stream fra åbningen, hvor der faktisk er flere interesssante og relevante nyheder i.
Er du mere på at rode med Google, og oversætte manuelt kan du besøge deres site her. De er også på FaceBook her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?