Forsiden > Ny teknik > 4ind og 2ud recPlay server

4ind og 2ud recPlay server

Der er gang i UHD markedet

mandag 4. september 2017, af Tom Dissing

Det er stadig lidt tidligt at gå ud og optage UHD selected, til efterfølgende redigering.
Omvendt er det ikke længere væk, end at de første Record & Replay Server Systemer nu rammer markedet.
Som du har gættet, er målgruppen dog heller ikke OB produktioner, der har behov for efterfølgende at kunne redigere deres ellers garanteret flotte produktion, men derimod den del af live folket, der har brug for et hurtigt replay, fra flere kilder.
Og netop her, ligner slomo.tvs nyhed et potentielt hit.
Specs på deres kommende “multichannel server”, der har indbygget support for alle “4K broadcast formater”, og som rent faktisk tillader fire samtidige operatører, er i den forbindelse herligt overvældende.
Grundkonfigurationen flytter 1200 Mbit/s i hver strøm, så selv meget ambitiøse produktioner burde have højt nok til loftet.
Indtil videre.
_
Selve kassen, som de kalder for BlackJack AT/4K, er en 4 ind og 2 ud 4K “recording and instant replay server”, der har fuld support for Apple ProRes og Sony XAVC.
Med andre ord, de eneste formater der findes i UHD broadcast for tiden.
BlackJack AT/4K er tænkt som et alternativ til de såkaldte “large-capacity broadcast video servers”, der som bekendt også koster “large”.
Og selv om at der “kun” er 2 ud i UHD, kan deres Red Arrow server, der blev vist frem på NAB og IBC sidste år, meget mere.
Ud over almindelig og instant PlayOut, er det nemlig muligt at redigere high lights sammen, samtidig med at de andre operatører - som eksempel - skyder SloW Mos ud live, i en fart.
BlackJack AT/4K serveren kan nu håndtere alt i 4K/3G/HD, og tillader faktisk forskellige former for replay, suppleret af simultan search på alle kanaler, hvilket - grundliggende - betyder at du “spoler tilbage mens du kigger efter målet”, og så ellers banker play, når det er fundet, på den rigtige kanal.
Farligt, men gode SlowFolk kan sådan noget.
Der er som pointeret også en editing funktion indbygget, hvor der er support for op til seks samtidige kilder.
Dette betyder at det er muligt at opgradere grundkonfig til en model med flere indgange, og så - for eksempel “auto klippe” mellem 6 kilder, når der er mål, og på den måde vise 6 vinkler i Super Slow, fordi de jo er blevet optaget samtidig.
BlackJack AT/4K serveren er derfor ikke en helt lille kasse.
Den er dog ikke vildere end at den “bare” fylder 4U, hvilket vi formoder inkluderer alle diske, der - igen i grund konfig - kan flytte 1200 Mbit/s i hver strøm.
Et gæt herfra er dog at der skal opgraderes heftigt hvis der skal arbejdes med 6 samtidige SuperSlow strømme, i kreative sammenhænge.
Og det er da også tilfældet at det de - blandt andet - er taget på IBC for at vise, er hvordan den enkelte producent eller OB vogn, kan vælge at gå XAVC 4K fra starten af, i et XAVC 480/960 codec, der optager NLE MXF filer uden at der skal transcodes før eksport.
Du har gættet det.
Det koster en hjeftig bunke SSDer, at komme igang.
Igen.
Besøg Slomo.tv på deres stand og hør mere.
Hvor du blandt andet vil få at vide at der altså er tale om et UHD system, der dog kan bruges til andet også.
Som eksempel er det muligt - i den lave men forhistoriske SD opløsning - at arbejde med op til 20 samtidige optage kanaler og hele 8 playback kanaler.
I “recording for editing mode” kan der optages samtidig i 24 SD kanaler, på de indbyggede SSD diske der kan holde op til 266 timers HD video. Og gætter vi, fire gange så lidt UHD.
Igor Vitiorets, CTO at slomo.tv siger:
-We learned a lot from the customer feedback we received from Red Arrow: as a result, we have designed this powerful server to meet production needs of the OB vehicle builders and end-users that are migrating to 4K format, starter han og fortsætter.
-As the cost of 4K cameras and production switchers decreases, the need for affordable 4K replay servers is growing. In developing BlackJack AT/4K, we are targeting the middle and high-end segments of the sport broadcast market with an advanced replay server, setting a new standard in the number of accessible recording and replay channels. Based on early user feedback, we’re confident that this product’s robustness and performance will generate great interest, slutter han.
Besøg Slomo.tv her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?