Forsiden > Ny teknik > 6K spøgelset spøger igen

6K spøgelset spøger igen

tirsdag 31. marts 2015, af Tom Dissing

Her de sidste par uger ser det ud til at fremtidens 6K igen er begyndt at spøge.
Specielt uindviede har sikkert ikke regnet ud at 6K RAW i form svarer til 9xHD, hvilket er blandt årsagerne til at det nye - stadig “prototype” - Kinefinity KineMAX i 6K RAW versionen er et +18Millioner pixel kamera, der ydermere kan optage de her 6K internt, uden at det kommer til at koste det samme som det ligeledes rygtede 6K Arri, der omvendt kun er et rygte indtil Arri beslutter sig for at løfte sløret for deres roadmap mod 8K, der jo gerne skulle være realiseret inden 2020, hvor NHK optager hele OL i netop 8K.
Tilbage hos den evige underhund, KineMAX skulle den være god nok.
Deres nyeste 6K RAW kan stort set alt, og det langt billigere end for eksempel Red, der jo også er ude med et 6K kamera.
Eneste kompromis der ser ud til at være taget er at KineMAX stort set kun optager i KineRAW(.krw) codec, der mere eller mindre kræver at du starter i 6K KineRAW og bliver der.
Som det fremgår på deres site her, er det dog muligt at optage i andre formater, herunder i Cineform og i CinemaDNG.
Det virker dog som om at dem der “går KineMAX“ vælger deres formater og bliver der.
Der er allerede en enkelt promo ude for nyheden, der stadig er preorder, og som må formodes at blive vist frem på NAB2015, hvor de sikkert også kan vise at dette kamera der stadig må formodes at ende med at koste 10 procent af det billigste Arri eller 20-30 procent af et Red, såmænd har sit potentiale.
Spørgsmålet er som altid om de stadig flere pixels, der nu er nået til 18MP, der ender som 6K RAW, rent faktisk giver flere detaljer.
En af udfordringerne er jo at nyheden reelt ikke kan køre meget hurtigere end 24/25/30fps i 6K.
Vil du have lidt SloMo, som alle de andre Cams kan, skal du ned i UHD opløsninger eller 2K ditto.
Kan du leve med det, ligner Kinefinity KineMAX igen lidt af en succes.
Specielt til den pris - som vi stadig ikke kender - men som formodes at ende på noget der ligner 10 procent af et Amira.
Kinefinity er hurtige til at pointere at hver enkelt frame i deres nye kamera har - sådan cirka - samme opløsning et Full Frame RAW DSLR.
I realiteten er deres 4K frames oppe på 13MB i Cinema DNG 4K, hvilket må formodes at betyde at deres 6K er oppe på mindst 20MB.
Og det er som flere skriver det et problem.
Det betyder at 128GB er det samme som 4-5minutter, internt.
Dermed skal der reelt kunne optages eksternt, hvilket jo gør det en smule dyrere at komme igang.
Igen.
Deres 4K mini, der - mere eller mindre - skulle være til at få fingre i, koster i omegnen af 4200 Euro, hvilket bestemt er en slags penge, men da Kinefinity er kendt for at ville kunne tilbyde den bedste pris er det forventeligt at deres 6K Raw kamera ender på noget der ligner 5500 Euro, eller deromkring ( det er et gæt !! ).
Igen,
De vil være billigst og har tidligere understreget at enhedsprisen ikke er vigtig.
Det handler mere om at få mange til at optage i KineRAW, og så ellers tage fremtiden derfra.
Som det fremgår af begge de videoer vi har fundet er der fortsat en smule problemer med rolling shutter i det kommende 6K kamera.
Ikke så meget som det kunne opleves i deres 4Kmini, men stadig nok til at optagelserne skal kontrolleres nøje.
Det er muligt at finde originale billeder “direkte fra rullen” ( pun intended ) her, som vi oplevede det på en endog særdeles langsom server.
Her lidt eksempler. Billederne fra Bali er skudt på 800/400iso i 5760×2400@25fps i både Cineform RAW.mov og 6K CinemaDNG.

Colours of Culture Bali (by KineMAX) from Kinefinity on Vimeo.


"PalaceAmore"-Shot on Kinefinity KINEMAX 6K (Pre production model) from Johnnie Behiri on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?