Forsiden > News > AT&T køber Time Warner

AT&T køber Time Warner

mandag 24. oktober 2016, af Tom Dissing

Teleselskabet AT&Ts opkøb af Time Warner, er formodentligt dt største opkøb af “indhold” i rigtig lang tid.
Og nu hvor prisen endte på 85 milliarder dollars, eller ( cirka ) 580 milliarder danske kroner, ryster et par stykker over hvad det - blandt andet - betyder for Hollywood.
Købet der sket i løbet af lørsdagen denne weekend, kommer som lidt af en overraskelse, blandt andet fordi ingen havde forventet af en af de største film og TV producenter og rettighedshaver i Hollywood, og dermed i hele verden.
Motivationen er - oplagt nok - at AT&T har bemærket at det bliver stadig sværere at sælge telefon forbindelser, der idag er bedre kendt som “bredbånd” og “kabel TV”, end de nu fortidige stik i væggen Humphrey Bogart råbte ind i.
Og nu hvor det har vist sig at indhold fra HBO, alt der hedder noget med Warner Bros. og TV stationer som CNN, TBS og TNT, sælger de der forbindelser som AT&T lever af, ser det ud til at de valgte at gå hele vejen og bare købe indholdsproducenten i stedet for indholdet.
Comcast, der er en anden gigant i USA, gjorde reelt det samme tilbage i 2011 hvor de købte NBC og Universal Pictures og dermed åbnede op for stadig stærkere monopoler.
Weekendens store emne har i den forbindelse ikke været hvad det betyder for Time Warner at det er blevet opkøbt, men derimod hvad Rupert Murdoch og hans 21st Century Fox og John Malones kontrol over Lionsgate/Starz.
Ganske morsomt har Donald Trump allerede været ude og reagere.
Han vil - hvis han bliver præsident - blokerere for AT&T og Time Warner sammenlægningen ( købet er sket, nu skal konkurrencemyndighederne blot godkende handlen, red. )
Time Warner chief executive Jeff Bewkes sagde efter købet blev kendt:
-It’s the revolution of both of our businesses, startede han og fortsatte.
-Whether its the movies, television series, or an original show, we want our audiences to access them where ever they are, whenever they want too. We think AT&T gives us tremendous access to do that, sluttede han.
Bag kulisserne er handlen dog ikke en nyhed.
Cheferne på AT&T og på Time Warner, har planlagt den færdige aftale i flere måneder, der så kulminerer med det enedelige opkøb her i weekenden.
De konkrete detaljer i den forbindelse bliver først kendte i USA i løbet af mandagen, hvor købet/salget vises frem til the Securities and Exchange Commission, der er den myndighed der forventes at godkende handlen hurtigt.
I orhold til indhold vil opkøbet betyde at AT&T øjeblikkeligt kan vælge at distribuere serier som Game of Thrones, Westworld og True Detective på andre platforme end HBO.
Warner Bros. har også en række film i bagkataloget og i produktion, hvorfor Batman og Harry Potter kan bruges til at få forbrugerne til at skifte udbyder.
Og nu hvor HBO allerede har 130 millioner kabel og streamkunder, er det jo også nogle nye kunder, der kunne tænkes at blive motiveret til at skifte til AT&T
Chief executive Randall Stephenson, AT&T, sagde kort efter handlenen blev kendt:
-Premium content always wins. It has been true on the big screen, the TV screen and now it’s proving true on the mobile screen, startede han og fortsatte.
-We’ll have the world’s best premium content with the networks to deliver it to every screen, sluttede han.
Internettet har siden lørdag derfor spekuleret i om det nu er godt at AT&T købte Time Warner.
Og den generelle holdning at det er tilfældet.
Dog ikke for forbrugerne.
-The AT&T, Time Warner deal will succeed, starter Southbay Researchs Andrew Zatlin, til Moneyball Economics.
-The other mergers ( andre store opkøb af indholdproducenter, red. ) were ideas, a field of dreams vision where somehow, someway the companies would discover synergies, slutter han.
I forhold til resten af verden, må det formodes at betyde mindre.
Fælles for størrelser som Netflix, Hulu, Amazon og HBO er jo at det kræver en lokal internetforbindelse og nu hvor AT&T kun er i USA, burde opkøbet ikke betyde det store.
Omvendt er det vel oplagt at i takt med at indhold kommer på færre hænder, vil det kunne have en negativ indvirkning på prisen, indhold kan købes til.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?