Forsiden > Ny teknik > Aaton der ikke er Aaton mere kan stadig

Aaton der ikke er Aaton mere kan stadig

tirsdag 11. marts 2014, af Tom Dissing

Filmkamera firmaet Aaton, der også nået et opfinde en lydoptager de kaldte for Cantar, er ikke mere.
Størrelsen gik konkurs engang sidste år, men blev heldigvis købt af Transvideo, der skyndte sig at kalde firmaet for Aaton Digital, og droppe alle planer om at skabet et “4K filmkamera med CMOS”.
Markedet er - som bekendt - fuld af kameraer der koster langt under 20.000 kroner, der med Panasonics Lumix DMC-GH4 og Interface Unit tilfører endnu et kamera til det marked, Aaton havde planer om at slippe et +500.000 kroners kamera på.
Bevares.
Sikker et fint et af slagsen.
Men altså et kamera, der vill få det rigtigt svært.
Deres lydoptagere, er dog fortsat legendariske.
Så meget, at Aaton Digital netop har vist deres Cantar-X3 frem, og som de - næste gang - forventes at vise frem på NAB2014, hvor alle der kigger forbi, kan se og forstå hvad en Cantar-X3 er for en størrelse.
Forgængeren, Cantar-X2, har - fornyligt - klaret lyden på “12 Years a Slave”, “Grand Budapest Hotel” og endelig ”The Legend of Michael Koolhas”.
Og så har Cantar-X2 netop har vundet en Fransk César for bedste lyd ( filmen, altså, hvor 100procent blev optaget på en - eller flere - Cantar-X2 ).
X2eren har også været inde over “Skyfall” og “the Hurtlocker”, hvilket ser ud til at understrege at verdens bedste lydfolk længe har kendt til “the Aaton Cantar-X2 audio field recorder”.
Nu er det så blevet tid til the Cantar-X3, der ud over en herlig ergonomi fortsat også tilbyder preamps, der slet og ret lyder så godt at de fleste kniber en tåre når de hører dem.
Og så sker der jo ting og sager på det digitale område.
X3eren er nu udstyret med en række digitale filtre, der blandt andet kigger på digital støj i de hørbare og ikke-hørbare områder. ( der først bliver forklaret på NAB2014, red. )
Enheden er ydermere født til at kunne udvides med et Audinate Dante IP netwærk kort, der giver mulighed for at køre lyd over IP.
HUI, eller human interface er forbedret og giver et utal af nye muligheder til brugeren, som den nye ejer Transvideo har været inde over.
Tim White, Production Sound Mixer siger:
-As a Cantar X2 user, I have become used to the highest quality audio available in a portable recorder. I look forward to the Cantar-X3 building on X2, much expanded in terms of track count, analogue inputs, digital inputs - both AES and IP - in a new futuristic chassis with bespoke controls and rock solid firmware, slutter han.
Pre-order sales starter på NAB2014, med levering dette efterår.
Priser og digital opløsning er mindre relevante, men det er nok ikke urealistisk at forvente at hver indgang koster 25-50.000 kroner.
Og at den kan optage i opløsninger der end ikke er opfundet endnu.
Læs videre her.
Her lidt om X2eren.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?