Forsiden > Ny teknik > Adobe ude med Project Felix

Adobe ude med Project Felix

2D/3D packshots i en fart

onsdag 14. december 2016, af Tom Dissing

Som altid med Adobe nyheder, skal man lige forstå deres vision.
Og sådan ser det også ud til at være med deres nye Project Felix, der som vi læser det, er “gratis indtil videre” for alle der allerede har “en plan”, altså abonere på andre Adobe pakker.
Noget der også ser ud til at være relevant, da det nye Project Felix rent faktisk ser ud til at kræve efterarbejde i - for eksempel - photoshop, før det færdige arbejde kan præsenteres.
Selve softwaren, der er - pænt simpelt forklaret - en 2D og 3D software, hvor det er muligt at skabe - typisk - 2D eller 3D objekter baseret på en masse biblioteks materiale.
Det hele ligner “plastik”, hvilket - må formodes - at være en del af motivationen til at den enkelte bruger selv får eget materiale “ind” i pakken.
Omvendt når det sker - hvis det overhovedet er muligt - er der masser af potentiale for at få fingrene i en 2D og 3D pakke, der kan uendeligt meget mere end den ser ud til at kunne.
Broadcastere og andre “fattige” TV producenter, kunne med stor succes bruge - gætter vi på - pakken her til at lave lynhurtige faste 2D og 3D baggrunde eller grafer, der viser det ene eller det andet.
Og selv om at det ikke er en “funky” animation, kan der - lynhurtigt - skabes heldige - men stadig dybt generisk - grafik, der - med lidt øvelse - kan udvikles til et look, der passer til seerne.
Nyheden, der blot blev præsenteret for et par uger siden er omvendt stadig så “relativt ukendt” at det er svært at vurdere hvor Adobe overhovedet vil hen med et så “simpelt” compositing produkt.
Igen.
Deres avancerede compositing løsninger kræver meget mere tid, og kan måske mere.
Spørgsmålet er bare om nyheden, som de kalder for Project Felix kan bruges til at skyde “færdige billeder” ud i en fart, som eksempel.
Jes Schyum, nordisk kommunikationschef i Adobe er uanset dette spændt.
-Vi er spændte på at se hvad vores kreative brugere kan lave med Project Felix, som giver helt nye muligheder for at arbejde med 3D, og så er vi glade for at UX-designere nu endelig kan få glæde af Adobe XD på Windows 10, slutter han, og hentyder til endnu en nyhed Adobe er ude med idag.
Adobe viser nemlig også den første offentlige beta-version af XD til Windows 10 frem idag.
Dermed er der nu en komplet UX-designløsning skræddersyet til Windows 10, på vej.
Det hele ender som en Universal Windows Platform (UWP)-app. der må formodes at blive opdateret lige så ofte som på Mac, hvilket nærmest er flere gange om dagen, for tiden.
Omvendt, når de nu lider på Mac platformen, må de også til at vænne sig til det på Windows 10.
XD tilbyder omvendt en masse spændende ting.
Herunder en række funktioner til at designe hjemmesider og mobil-apps.
Og i bedste automatiserings stil, tilbyder XD nu også deres “repeat grid tool” i Adobe software, suppleret med tilsvarende nyt til Mac, iOS og Android.
Tilbage på Mac, er der nu support for den ofte omtalte Apple Touch Bar, hvilket betyder at Photoshop nu endeligt giver de muligheder der blev vist frem i reklamerne.
Der er i den forbindelse kommet en større opdatering af Mac OS i nat, der kunne give problemer, men som omvendt også lover at netop Apples Touch Bar fungerer.
Her på redaktionen har vi for længst vænet os til at tjekke hvad Stjernholm & Co mener om opdateringen før vi opdaterer.
De tester og tjekker løs derude, så hvorfor ikke lytte til hvad de finder frem til.
Uanset dette, så skulle der nu være “fuld support” i Photoshop - og måske andet Adobe soft - på Apples nyeste Macbook Pro modeller.
I Photoshop er det konkret Layer Properties, Brushes og brugertilpassede Favoritter, der er support for.
Det er muligt at læse mere om Felix her
Er du til XD på Windows 10, læser du videre her
Her lige et par forklaringer på hvad Adobe mener at du kan bruge Felix til:


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?