Forsiden > Ny teknik > Adobe viser personificeret TV frem

Adobe viser personificeret TV frem

Hver enkelt bruger ser de reklamer der passer til profilen

tirsdag 20. juni 2017, af Tom Dissing

Vi er nok stadig et stykke tid fra en virkelighed hvor den enkelte forbruger, i stedet for at se reklamer for det modsatte af hvad den enkelte kunne tænkes at investere i, kun ser reklamer der er “relevante”.
Omvendt har Adobe i denne uge, vist en “tidlig men i princippet færdigudviklet” model frem, der - via OTT - kan levere netop de reklamer, der er “relevante” for den enkelte forbruger.
Som Adobe siger det, er “vi inde i en “unprecedented era of television”, hvor forbrugerne kan se TV på “more devices than ever before”.
Herunder via OTT løsninger, som video on demand (VoD) og via et voksende antal af “TV apps”, der enten lever i et TV, en telefon eller andet.
I alle tilfælde forsøger den enkelte platform af få seerners opmærksomhed, hvilket de - som regel - køber sig til via markedsføring.
Markedsføring der - i princippet - er med til at fjerne opmærksomheden fra det enkelte “TV produkt”, da alle de andre “TV operatører” jo også annoncerer for at få forbrugernes opmærksomhed.
Alt sammen noget Adobe Digital Insight har en - potentiel - løsning på.
Vores hjemlige analyser plejer i den forbindelse at vise at mens op imod 50 procent af forbrugerne både ser og forholder sig til reklamerne på TV, er dette antal nede på 26 procent i USA.
En udvikling der let kunne komme her til landet også.
Derfor har Adobe med måder at få “målrettet” TV reklamerne mere, så de bliver mere relevante for forbrugerne.
Hvilket bringer os til de såkaldte “Legacy silos”, der er områderne “mellem” TV og digital, der reelt også inkluderer tunge ting som “data and execution, media planning and buying”.
Kedelige hverdagsting, for dem der rent faktisk får kommercielt TV til “at fungere”, da der jo skal betales for de mange medarbejdere på TV stationerne der sørger for at der allerede er - relevant - indhold på skærmen mellem reklamerne.
Det sidste der mangler er nu blot at reklamerne også bliver “relevante”.
Hvilket bringer os frem til “Adobe Advertising Cloud TV”, der er født til at bruge den data broadcasterne allerede har, til at kombinere med “automated, data-driven planning and buying of television advertising”.
Folk der er inde i materien kunne tænkes at kende TubeMoguls PTV (Programmatic TV), der er en - udviklet i 2014 - løsning, der netop kombinerer annoncøreres ambitioner med TV stationernes “annonce pladser”.
Adobe har købt denne størrelse der nu er - ydermere udviklet - til at kunne spille med alt fra “live linear TV”, “addressable TV”, “connected TV”, “VOD” og som pointeret “OTT”.
Distributionsformer der i følge nye tal rammer mere end 95 procent af den amerikanske befolkning.
Man kunne forestille sig at tallene er ligeså høje her i landet, med det forbehold at broadcasterne ikke har satset meget på de unge seere under 30, her de sidste mange år.
Her kunne målrettede reklamer formodentligt vise sig at have en effekt.
Specielt hvis det indhold der bliver sendt uden om reklamerne også er det.
Adobe lover at de har integreret TubeMoguls PTV, med deres egne “Advertising Cloud” evner, og suppleret det hele med Adobe Analytics Cloud, der - i det mindste - begynder at ligne et produkt som selv lokale broadcastere kunne tænkes at have interesse i at tjekke ud.
Den rå teknik bag tiltaget er den enkelte broadcaster nok nødt til at tage med Adobe, men det skulle handle om “first-party audience data”, suppleret med “et brands egen audience segments”, kombineret med “marketing and advertising efforts”, suppleret med data fra pay-TV providers, MRI og helt sikker meget andet.
Brett Wilson, der er vice president and general manager, Adobe Advertising Cloud, siger:
-Adobe Advertising Cloud TV is knocking down the barriers between digital marketing and traditional TV ad buying to enable marketers to have a single strategy that works, starter han og fortsætter.
-Adobe Advertising Cloud TV builds on an already industry-leading product to enable new firsts, like the ability to use a brand’s data to better target audiences regardless of which device a viewer happens to be watching on, slutter han.
Adobe Advertising Cloud TV er allerede inde i en række samarbejder med broadcastere og kabel TV udbydere som NBCUniversal, Univision, A&E Networks, Discovery Communications og andre, på deres ikke lineære tjenester.
Som vi forstår det, betyder opkøbet af TubeMoguls PTV, og fusionen af flere produkter at de nu også kan hjælpe i forhold til lineært TV.
Mike Law, der er executive vice president and managing director, Video Investments at Dentsu Aegis Network, supplerer:
-Programmatic TV has been a critical component for us as we work with clients to apply more data to increase the effectiveness of traditional TV buys, starter han og fortsætter.
-The launch of Adobe Advertising Cloud TV enhances the back-end data access and tool set we can use to improve efficiencies and deliver targeted audiences at scale, slutter han.
Det er muligt at læse mere om produkterne, heromkring

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?