Forsiden > Ny teknik > Aldrig mere rødt High Speed lys

Aldrig mere rødt High Speed lys

torsdag 16. april 2015, af Tom Dissing

Arri har i et stykke tid rent faktisk tilbudt at dem der optager High Speed i op til 1000fps, med “garanti” kan optage i HMI lys, i stedet for det op til 10 gange så svage “røde” lys, der også er kendt som Tungsten lys.
Indtil videre har det dog været mere end svært at få fingre i særligt store Ballaster, og dermed HMI lamper der var større en 2-5KW.
Bevares, det minder om 20-50KW rødt lys, måske endda mere, da de jo tit skal filtreres ned med blå-filtre.
Ikke mere.
Årets NAB2015 bøde nemlig på første kig på deres nye 12/18K MAX HS 1000Hz ballast, der stadig er så ny at den ikke har fået det lille “1000hz” påskrevet, hvorfor de fleste sikkert overså nyheden.
Og som fortsat er så ny at de end ikke omtaler nyheden på Arris site, endnu.
Når det er på sin plads, er det da heller ikke den nyhed de kommer til at sælge flest af.
Slet ikke nu hvor prisen på 1000 hz ballaster og de store 12-18K “ikke 1000hz” kasser koster fra 10.000 til 19.000 dollars.
Den store nyhed på NAB2015 var derimod deres SkyPanel LED soft light, der minder forbandet meget om noget vi kender herhjemme fra, nemlig den heldige Area 48.
I hvert fald i SkyPanel Remote phosphor versionen, der giver mere lys end deres “color tuneable”, der til gengæld kan alt det som du forventer af Arri.
SkyPanel kommer ydermere i to versioner, en S60 og en S30, hvor forskellen er mængden af lys der kommer ud og størrelsen.
Arri skriver i deres pressemateriale at de har lagt en “decade of research and development of LED technology at ARRI” i denne løsning.
Og starter vi med den såkaldte tuneable model, kan denne lavere lys i alt fra 2800 Kelvin op til 10000 Kelvin, hvilket er mere end du nogensinde får brug for.
Er der lysstofrør eller andet grimt stik i det eksisterende lys, kan der tilføjes/trækkes grønt ud af lyset som et SkyPanel leverer.
Og så kan de jo ændres til netop den farve du vil.
Som vi husker mener de at deres SkyPanel er oppe på 94 CRI, hvilket er rigtigt flot.
Arri er ikke helt præcise i deres forklaring på hvor meget lys der rent faktisk kommer ud af deres nye lamper.
De nøjes blot med at mene at et SkyPanel kan levere hvad der svarer til en “2 kW tungsten soft light” eller et “6 kW tungsten space light”.
Er det tilfældet er der altså op imod 4000Lux på 2 meters afstand med lille og tæt på 4 meter med den store.
Forvent halvdelen.
Deres SkyPanel kan ydermere udstyres med diverse “Diffusion paneler”, der findes i svage og tunge versioner, så det er muligt at komme endog meget tæt på med lampen, og stadig bruge den ved fuld styrke.
Eller rettere.
Der er kun power nok i moderne batterier til at du kan operere S60 ved cirka 50 procent, mens den lille kan køre i op til 100 procent på batteri.
Som pointeret er de også ude med en såkaldt “Remote phosphor version”, der minder pænt meget om en dansk produceret lampe.
Ganske morsomt har Arri også besluttet sig for at tilbyde versioner med 2,700 K; 3,200 K; 4,300 K; 5,600 K; og 6,500 K “filtre”, der konverterer de blå ledpærer til den Kelvin du ønsker.
Denne teknik giver mere lys, hvilket betyder at der er op imod 10 procent mere lys i Arris Remote phosphor version af deres nye SkyPanels.
Til gengæld er de billigere end de “tuneable” versioner, mod at der skal skiftes “filter”, alt efter optagesituation.
Arri er klar til levering engang i september 2015, hvor det bliver muligt at få fingrene i deres S60. Kort efter kommer deres S30er.
Der er etableret et minisite om nyheden her
Her en promo for produktet og en supplerende video om deres 12/18K HMI, der nu kan arbejde flickerfri i op til 1000hz ( fps )( Arri mener at de reelt kan lave flickerfrit lys i op til 2200fps )
Det kommer den 3. video ind på.

ARRI SkyPanel Features film from ARRI on Vimeo.Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?