Forsiden > Ny teknik > Alle 4K cams kan få fiber ud

Alle 4K cams kan få fiber ud

onsdag 18. juni 2014, af Tom Dissing

En af de mindre nyheder fra NAB2014, der igen fik en lidt opmærksomhed på CineGear, er det helt nye LS-750/GT 4K camera-mounted SMPTE Hybrid (311M) fiber-optic adapter system, der som navnet antyder er en anordning, der kan monteres på - alle - 4K kameraer, hvorefter de kan indgå i “konventionel” studie eller multikamera produktion.
Noget - vi var flere der troede - at Sony var de eneste der tilbød.
Og det endda kun til en enkelt serie, nemlig deres F5, F55 og F65 kamera serie.
Det er dog ikke tilfældet.
Nipros var nemlig på NAB2014 for at pointere at deres løsning også er et fiber optisk system, der “bare” skal monteres på det enkelte kamera, hvorefter det kan opereres som var der tale om et studiekamera.
Det er naturligvis ikke korrekt, men hvad der er helt sikkert er at det er muligt at tag video signalet fra et eller flere - forskellige - 4K kameraer og så ellers blande det hele i en “konventionel” produktion, der nu blot er nået til 4K.
Selv “simpel” single kamera optagelser kan pludselig udvikles til noget ganske andet, end blot en optagelse.
Det var således Nipros der leverede “4K streams” ud af, eller fra Canons stand, ganske som Red Digital Cinema også valgte denne leverandør til at sørge for at deres C500 eller Epic Dragons kunne vise flot - rigtig flot - 4K på store skærme rundt om på NAB2014.
Som vi forstår det var de også tilstede på CineGear, men blot som indlejet gear, der fik andre 4K op på nogle flere skærme.
Nipros LS-750/GT er med andre ord dybt specialiseret værktøj, der kan bruges i en masse situationer, både i forhold til multikamera og single ditto produktion.
Ikke overraskende brugte Nipros - ligesom en masse andre - tiden på at finde ud af om deres udstyr nu også kunne tænkes at komme til at fungere med nyhederne.
Og her et par uger senere, mener de at det nok kommer til at gå.
De erkender dog at de stadig ikke har fået testet deres system med AJA Videos CION, der jo først er på hylderne her i juli.
Selskabet bag det hele, hedder som vi forstår det Samaserve, der stort set aldrig har beskæftiget sig med andet end ultra high end video, og fører da også stadig alternativer til de indbyggede “fiber bokse”, som de fleste producenter af studiekameraer tilbyder.
Om Nipros produker så er bedre eller dårligere end dem du er vant til, må du selv finde ud af.
Sikkert er det dog at det med løsninger fra denne producent er muligt at (gen)aktivere udstyr, eller udvikle på eksisterende løsninger.
Uanset om der produceres i 4K eller HD.
Læs videre her
Her lige en længere introduktion af deres 4K løsninger og tanker.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?