Forsiden > Mediepolitik > Alle afviser at hade DR3

Alle afviser at hade DR3

torsdag 20. marts 2014, af Tom Dissing

Der findes snart ingen medier der ikke lige har pointeret at DR3 er nogle værre nogle, her op til medieforhandlingerne.
De stjæler seerne fra de stakkels forretningsfolk, der bare gerne vil tjene nogle penge, med deres serier og dyre egenproduktion.
Og så er der forresten næsten ingen - unge - der ved hvem DR3 er.
DR3s seere er også forkerte. De er nemlig alt for gamle.
Det til trods afviser alle private medier at de er sure på DR3, eller på nogen måde mener at de har bedrevet såkaldt “kampagne journalistik mod kanalen”.
Således mener Politiken slet ikke at de har generet kanalen, eller DR.
De har blot - i en ny artikel - fundet to unge, der burde se DR3, men som altså ikke ved andet om kanalen, end at den somme tider bliver omtalt på andre DR kanaler, og at “der er en eller anden grøn farve ovre på den kanal”.
Det har Journalisten.dk reageret på.
Men heller ikke dette fagblad har ret, vurderer blandt andet Politiken, da de jo altså ikke bedriver “kampagne journalistik mod DR3”.
Berlingske Tidende har på samme måde fået plads til at forklare at de på ingen måde heller ikke har det fjerneste imod DR3.
Lige meget hvor meget en lektor ved KUA - der i årevis har forsket i public service-medier - måtte mene at et utal af private medier er ude med “negative vinkler om DR3”.
Den eneste person der er rigtigt “sur” på DR3 er Informationschef Jesper Jürgensen, fra SBS Discovery.
Han mener nemlig at “DR taler med to tunger”.
Og det var jo det man druknede eller hængte folk for at gøre i en fjern fortid.
Så de kan vel ikke være godt.
Motivationen denne gang, er at “DR modsiger sig selv” når de både mener at DR3 “er nødvendig som tv-kanal”, samtidig med at de vil lukke to ( unge ) radiokanaler.
Det morsomme i den forbindelse kunne være at udtalelsen falder i Mediawatch, der konsekvent bringer negative historier om DR3, samtidig med at de jo ejes af Politiken og Jyllands Posten.
Ude på sidelinien står - i den forbindelse - en række politikere, der er dem der skal sørge for at der bliver fundet et bredt flertal for det “medieforlig” der bliver diskuteret for tiden.
I den forbindelse ser det ud til at det andet tunge parti, Socialdemokratiet - i de forhandlinger - nu kan melde ud at “DR skal have plads”, men at “DR3… vil blive politisk reguleret”.
Og at indholdet på DR3 og betingelserne for DRs nye streamingtjeneste DR NU, skal “diskuteres”, i følge partiets medieordfører, Troels Ravn.
Dermed kunne det se ud til at det fortsat kun er alle private medier, Venstre, DF og Liberal Alliance der er imod DR3 og hele DR, mens både kulturministeren og hendes parti, og nu også Socialdemokratiet er friske på at DR forsat skal have lov til at sende TV og andet til befolkningen.
Socialdemokraterne, håber stadig på et bredt forlig.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?