Forsiden > Ny teknik > Alle snakker om droner

Alle snakker om droner

fredag 22. maj 2015, af Tom Dissing

NAB2015 havde en lille afdeling de fleste overså.
En afdeling, der handlede om noget der kunne gå hen og bliver en af sommerens store problemer, droner. De her små UAVere der kun netop kan løfte sig fra jorden, udstyret med stadig større kameraer, der kræver stadig mere at få op i luften.
En hurtigt kig på “drone markedet”, der ellers fyldte godt på NAB2015 understreger at der nu er flere “mærker” end godt er, og at de fleste kun lige kan løfte et 4K DSLR forudsat at der ikke er nogle batterier på dronen.
Skal den også kunne løfte sig selv, må du først lige opgradere, og så er prisen en helt anden.
Dermed ser det ud til at markedet har delt sig i to dele.
Det professionelle marked, der har tilladelserne i orden, og som har “helikoptre” eller UAVere (unmanned aerial vehicle ) der kan flyve med det kamera du selv kommer med.
Og resten, der er sådan lidt “luftbillede af din landejendom” agtige i deres holdning til hvad der er muligt.
Mange fra denne gruppe tilbyder dog stadig at lave fine 4K flyveture af det meste.
Eneste problem er at det skal ske med deres udstyr, der som regel ikke kan styres fra jorden og som derfor blot bliver til netop det totalskud, der måske er det eneste der er behov for.
Så kan du ringe til dem.
Skal der produceres seriøst, er det dog en anden historie.
At flyve med droner der kan løfte 5-10-15 kilo tunge kameraer kræver nærmest et flyve certifikat, og kræver helt sikkert tilladelser og hysterisk fokus på sikkerhed på jorden, og en “garanti for at ingen kommer til skade”.
Desuden er der meget få produktionsselskaber der er interesserede i at deres Red Epic eller Alexa XT/mini ryger en tur i jorden, bare fordi dronen løber tør for strøm.
Som vi har forstået det, er der kun ganske få herhjemme der kan efterleve sådanne krav.
Og da de enten er film eller reklamefolk er det nærmest bare et par klik ind i FI bogen, eller et hurtigt tjek på Google før det går op for dig at de skam allerede har været inde over toing som Antboy og andre spillefilm.
Så husk det næste gang du “lige skal bruge en drone” at det kræver en del mere hvis du ønsker at flyve i beboede området.
Og skal dronen udstyres med kameraer som Red Epic eller et phantom Flex 4K som i en af promoerne herunder, skal der lidt mere til.
En god regel er dog at se hvor mange propeller den drone du er på vej til at købe eller leje har.
Og om den allerede er blevet brugt til krævende optagelser, som dem herunder.
Her lidt promoer, der inkluderer den heldige hvor det er et Phantom 4K Flex der er ude og flyve.


Skynamic Showreel 2014 (Close Range Aerial Filming) from skynamic.net on Vimeo.


SteadiDrone MAVRIK from SteadiDrone on Vimeo.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?