Forsiden > Ny teknik > Alle vil flyve - nu i 2 akser

Alle vil flyve - nu i 2 akser

torsdag 3. april 2014, af Tom Dissing

Alle er i øjeblikket fyr og flamme over Movi10 og 5eren, der bliver præsenteret på NAB2014 her i næste uge.
Disse to “gimbal rigs”, som de endte med at hedde, har som med den stadig større bunke af andre “rigge” det problem at de reelt er bygget til de letteste kameraer, og derfor kun lige netop kan holde et Alexa eller et Red.
Ganske interessant i den forbindelse er svenske FlowCine fra Stockholm, der er gået den modsatte vej, og tilbyder “The Gravity One”, eller “G-1” der måske kun er en to akse gimbal.
Til gengæld kan den holde 17 kilo.
Dermed får fotografen eller operatøren stadig vildt ondt i ryggen når der skal løbes med et tungt kamera.
Til gengæld bliver billederne “action rystede” på den heldige måde, ganske som det i mere kontrolledere situationer vil være muligt at “ryste med kameraet” på sådan en kreativ måde, der blev “opfundet” tilbage til dengang hvor Hill Street Blues rystede kameraerne med deres banan hoveder, der var monteret på en dolly.
En teknik der senere blev overtaget af fotografer der bare havde fået ondt i skuldre, ryg og sind, af at slæbe rundt på en 15-20 kilo tungt kamera i 20 timer, og et Vinten 25 mellem optagelserne.
Alt samme noget der nu kan lade sig gøre, for selv anorektiske fotografer, der bare skal insistere på at kombinationen af en Easyrig og en G-1er rent faktisk giver interessante billeder.
Noget der ser ud til at være tilfældet.
Bevares, det er bestemt ikke så overbevisende som de tidlige Movie billeder alle faldt bagover, over.
Der er bare et par oplagte fordele ved “The Gravity One”, der er værd at overveje, ved produktioner hvor der - som eksempel - skal optages i mere end 10 sekunder af gangen.
Vi tror ikke rigtigt om FlowCine selv er på NAB2014. Men det er BandPro, der viser deres ting frem.
Tjek FlowCines site ud her, tjek BandPro ud, eller kig forbi Vegas i næste uge.
Der er mange muligheder.
Vi kender ikke prisen på “The Gravity One”, men som vi husker det, startede det som et KickStarter projekt, hvorfor det færdige produkt ikke behøves at være totalt umuligt at komme i nærheden af.
Her lidt video om “The Gravity One”. ( og deres nyhed Serene )

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?