Forsiden > News > Amazon har lige købt backbonen i det meste OTT

Amazon har lige købt backbonen i det meste OTT

fredag 4. september 2015, af Tom Dissing

Hvis du nogensinde er stødt på størrelser som the BBCs iPlayer, CNNGo, ESPN ScoreCenter, HBO GO, MSNBC Shift, eller Sky Go og Sky Now, er du klar over at det er pænt store størrelser.
Hvad de fleste sikkert ikke er klar over, er at de alle benytter samme “service” når de skal sende OTT, via sVoD eller via abo/licens som i tilfældet med iPlayer.
Konkret benytter alle disse størrelser Elemental Technologies til at sørge for at du og jeg kan se det ene eller det andet.
En størrelse Amazon, konkret Amazon Web Services (AWS) netop har købt.
Overtagelsen der formodes at finde sted engang i Q4 er en “deal” der for alvor vil ændre den måde OTT og sVoD fungerer på store markeder som USA, England og en række spansktalende områder.
Det hele handler om Elemental Technologies Cloud platform, der nu bliver til en AWS-Cloud, og - forresten - med et slag verdens største OTT/cloud størrelse, der kommer til at håndtere indhold for et tocifret måske endda tre cifret antal millioner af daglige brugere.
Andy Jassy, senior VP på AWS siger om denne handel:
-Elemental shares Amazons passion for invention and putting the customer first, starter han og fortsætter.
-Together, well collaborate on deeper technology integrations and new infrastructure offerings so that media and entertainment companies can evolve their hybrid and cloud models as they continue to innovate their services for viewers, slutter han.
Elemental Technologies der blot er fra 2006 og som har HQ i Portland, Oregon har omvendt snablen nede i netop så mange pay-TV operators, content programmers, broadcasters, hele regeringer og endeligt “enterprise customers”, at det nærmest er ligegyldigt hvad AWS ender med at komme til at betale.
Det er jo pludselig deres kunder.
Og det er - vel sagtens - pænt sikkert at det er meningen fortsat at tjene penge på dem.
Fusionen er dog interressant på andre måder.
AWS tilbyder i forvejen en del Cloud og andet, til de millioner af kunder Amazon allerede streamer til.
Så selv om at aftalen ikke tilfører noget indhold til Amazon Prime kan der vel ingen tvivl herske om at Amazon Prime problemfrit ville kunne tilbyde indhold til de kunder de nu overtager.
Sam Blackman, co-founder and CEO of Elemental, siger:
-The media and entertainment industry is at a unique inflection point, and as a part of Amazon, we will be in an even stronger position to help our customers delight their viewers globally, starter han og fortsætter.
-We’re thrilled to have Amazon supporting our growth and ongoing commitment to our customers success, slutter han.
Åh ja.
Det var dem der streamede verdens første 4K Ultra HD transmission af the 2014 World Cup for BBC.
Så båndbredde og data størrelser er heller ikke et problem.
Herhjemme er deres hardware ret store hos blandt andet TV2, som vi husker det.

iPad Application Customer Video from Elemental Technologies on Vimeo.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?