Forsiden > Ny teknik > Amira er en realitet

Amira er en realitet

fredag 13. september 2013, af Tom Dissing

Blandt de oplagte højdepunkter i det nye Amira er klart at det kan arbejde i op til 200 fps.
Producenten kalder nyheden for et "documentary-style camera", der kan en del mere, eller rettere som henleder tankerne på fortiden S16mm kameraer, der jo også kunne en del.
Nyheden her er målrettet en "enkelt" operatør, hvilekt - typisk - betyder at kameraet bør udstyres med en af de lækre Fuji "ENG style" S35 optikker, der stadig koster det samme som en ny bil, og lidt til.
Det burde dog ikke afholde interesserede fra at tjekke op på Amira, der som noget nyt har en del "preloaded looks" baseret på LUTs, hvorfor det allerede i optagelsen er muligt at se det færdige resultat.
Det er faktisk muligt at skyde det hele ude, med det samme, hvis det skal gå rigtigt stærkt.
Der er ikke overraskende tale om et 1080P/2K kamera der har et dynamic range på mere end 14 stop og med så lav en "egenstøj" at det kan optage i mørke.
Næsten.
Det er muligt at optage Rec 709 eller Log C i ProRes LT, 422, 422HQ eller 444 codecs.
Og da der optages på in-camera CFast 2.0 flash memory, er det bare at rive kortene ud af kamera og gå igang med at poste, mens der optages videre. ( CFast 2.0 er et nyt SanDisk medie, der kan flytte/optage 350 MB/s på et 60 GB eller 120 GB medie )
Der er nu indbyggede ND filtre, zebra og "false color tools", ganske som Arri nu også er ude med en såkaldt "exposure control aid".
Slutteligt er der peaking nu også ankommet i et Arri.
Det må være første gang.
Det kunne tænkes at hænge sammen med at søgeren er ny, og af OLED typen, der - garanteret - fungerer som du forventer det.
Arri nævner ikke hvor høj opløsningen er.
Men gad vide om den ikke er høj nok til det meste.
De indbyggede 3D LUT funktioner betyder slutteligt at det er muligt at definere "the look" længe før optagelserne startes op.
Smart, hvis der er tale om en længere produktion, der skal "se ens ud" hele vejen igennem.
Og ikke bare på dagens optagelser.
Det er ikke kendt hvad prisen ender på, eller om det er planen at sælge kameraet med "elektroniske zoom optikker", ala fujinons PL 19-90 Cabrio PL mount zooms.
Det er heller ikke kendt hvornår kameraet lander på en hylde i nærheden.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?