Forsiden > Ny teknik > Amira i 4K er lidt en stramning

Amira i 4K er lidt en stramning

torsdag 28. august 2014, af Tom Dissing

Så kom Arri endelig op på 4K hesten.
I hvert fald er det nu snart muligt at optage i “4K med et Arri kamera”.
Lettere overraskende er det ikke det ellers udbredte Alexa XT, men derimod deres Amira der - nu pludselig - kan optage i 4K.
Der er dog en del “hmm” detaljer, i den forbindelse.
Når det er sagt, kan Amira nu - snart - optage internt i ProRes i 3840 x 2160 UHD i op til 60fps, hvilket herhjemme må formodes at blive til 50fps.
Det bliver dog først muligt sidst på året, og nu hvor Alexaen - der altså har den samme sensor - også kunne det tænkes at kunne.
Noget Arri måske endda vælger at bruge IBC til at fortælle.
Med mindre at de har en ny “fuld 4K sensor”, da principperne bag de 4K som Amira snart kan optage i, reelt er en “opsampling” af de 3.4K, Amira sensoren reelt kan levere, til 3.8K, der er UHD og ikke 4K, der er 4096pixels x 2160pixel.
Med til historien hører at Amiraen skal over i det såkaldte “Open Gate mode” før det overhovedet er muligt at optage i UHD, hvilket ellers blot er en “VFX mode”, så det er muligt at rette optagelser til i post.
Derfor er diskussionen om “16:9 Amira sensoren”, reelt er en 4:3 sensor og dermed den samme som der findes i Alexa XT, der kan levere 3.4K i opløsning i “Open Gate mode”.
Er det tilfældet, vil det omvendt kun være muligt at bruge alle 3.4K med anamorfiske optikker, der jo squeezer 4:3 til 16:9.
Henne i bagenden af kameraet er det planen at optage UHD i ProRes i 4K, i bedste kvalitet, der må formodes at være nået til 440Mbit/s, når det endeligt bliver muligt at optage i - næsten - 4K på et Amira.
Wildlife fotograf Rolf Steinmann, siger:
-For cameramen like me who own their gear, the UHD upgrade is a great way to stay future-proof. From now on when there’s pressure from the production side to deliver UHD, I can continue to work with AMIRA and won’t have to compromise on image quality or on the camera’s robustness and reliability, slutter han.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?