Forsiden > Ny teknik > Angénieux og Cooke går 4:3

Angénieux og Cooke går 4:3

mandag 8. april 2013, af Tom Dissing

Midt i en tid hvor der hele tiden kommer nye primes og endnu flere zooms, der - nærmest med garanti - kan du har brug for, står det anderledes stille til, med fortidens anamorfiske ideer.
En af årsagerne er naturligvis at der ikke optages særligt meget på 4:3, da der - mere eller mindre - kun findes et ( meget populært ) ( Arri )kamera, der kan optage i dette format.
Nu er der flere, hvorfor Angénieux og Cooke bruger NAB 2013 på at frigive en ny zoom, og en hel serie af x2 anamorfisk glas, der ser ud til at ramme lige der hvor markedet mangler en masse glas for tiden.
Angénieuxs CEO og President Pierre Andurand og Cooke Chairman Les Zellan var for nyligt ude og pointere at der nok skete et eller andet på NAB 2013.
De var ikke særligt meddelsomme, og valgte først at åbne op for hemmeligheden her i weekenden, hvor der også kom de første billeder af glasset ud.
Pierre Andurand siger:
-Les and I are pleased to announce that our anamorphic zoom lenses and Cookes anamorphic primes will work well together, providing cinematographers with a compatible series of lenses to shoot motion pictures in anamorphic format, starter han og bliver suppleret af Les Zellan, der siger:
-In terms of color and look, our lenses have always complemented each other and the fact that they will continue to do so, even in anamorphic, will make this exciting widescreen format available and affordable for a new generation, slutter han.
Og hvor Angenieuxs 2x anamorphic er en såkaldt compact 2x anamorphic zoom på 56-152 mm, er Cooke ude med en serie der består af hele 7 T2.3 glas, der hedder: 25mm, 32mm, 40mm, 50mm, 75mm, 100mm og 135 mm.
Med andre ord, en serie der er ret tæt på at være "komplet", lige bortset fra et par "meget brede" og et par "meget lange" optikker.
Der er tale om en serie "små" optikker, der blot er 195 mm lange, og med en front diameter på 110 mm, burder der være plads til serie i de fleste situationer.
Bedst af alt skulle der være fuld garanti for "the Cooke Look", som mange elsker og der er naturligvis tale om "next generation /i lens metadata" og lidt til.
Angenieuxs 2x anamorphic zoom bliver i den forbindelse en del af "serien", da denne T4 Optimo anamorfiske zoom ingen ramping har, ganske som der ingen "breathing" er i hele zoom range.
I begge tilfælde ganske imponerende.
Der kommer "senere" to andre kompakte zooms til denne serie, der ender med at give fuld zoom dækning fra 30 til 240 mm.
De to andre zooms kommer i Q2 2014 og Q4 2014.
Det er ikke kendt hvilke områder de dækker. ( ud over at den ene må være fra 30mm mens den anden ender på 240mm, red. )
Læs mere om Angénieux glas her og læs mere om Cooke ditto her
Både Cooke og Angénieux har diskuteret 1.3x squeeze, men valgte i stedet x2.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?