Forsiden > News > Apple sælger jo STB

Apple sælger jo STB

onsdag 22. juni 2016, af Tom Dissing

Vi er helt sikkert et par stykker der ikke ved hvad STB er kort for, men nu hvor Apple pludselig er blandet ind i den historie - der også handler om streaming og TV - er det nok Set Top Box.
Og her er det ganske rigtigt Apple og deres TV, der kommer ind på en flot 3. plads målt på globalt salg på det såkaldte STB område.
Apples lille TV boks er med andre ord, særdeles heldigt ser rigtigt mange ud til at mene.
Daniel Simmons, der er director of connected home for IHS Technology, der kigger på SPB markedet siger:
-The STB market has certainly grown since 2007, when Steve Jobs originally described the Apple TV business line as a hobby, starter han og fortsætter.
-Now we’re seeing sales of Apple’s consumer devices in the millions, which has catapulted the company ahead of leading STB manufacturers that ship to pay TV providers. Apple TV’s particular success is a result of translating consumption habits from across Apple’s wider device ecosystem onto the TV screen, slutter han.
Og selv om at vi stort set ikke længere brugere STB her i landet, er alle der ser TV via satellit, en del boxer kunder og enkelte kabel TV kunder stadig afhængige af de bokse der er forbundet til deres TV.
I den forbindelse har IHS research lavet en række målinger der viser at Apple TV enheder nu er den STB enhed der er 3. flest af i verden.
Og da Apple blot var nummer ni i 2014, ser det ud til at Apples nyeste modeller har fået dem frem i bussen.
Markedet er ydermere blevet stabiliseret, da Arris har købt Pace mens Technicolor har købt hele Ciscos STB afdeling.
Kigges der på antallet, er det omvendt ikke overvældende mange Apple TV, som Apple har solgt.
Omvendt blev det til mere end 10 millioner solgte enheder alene i 2015.
Det er den 5. største volumen i verden, efter Arris, Technicolor, Skyworth og ZTE der har været på dette marked i menneskealdre.
Ganske morsomt er det globale set-top boks marked rent faktisk vokset i 2015.
Konkret med 4,8 procent, hvilket målt på hele kloden betød at der blev solgt - cirka - 353 millioner solgte enheder.
Et tal der i følge “the Set-Top Box Intelligence Market Monitor” også er voksende, da flere aktører i Kina er begyndt at kaste sig ind i IPTV, som de distribuerer via STB.
IPTV ses i det hele taget som den næste generations TV, hvor signalerne er distribueret over “internettet”, men “opleves” som TV, via en boks der kan det som forbrugeren forventer.
Og mens visse TelCoer går efter at sælge IPTV som en del af deres kabel TV eller mobiltelefon salg, ser det ud til at størrelser som Apple, Amazon og Roku mere ser disse kasser som enheder der kan bruges som platform til andre - NextGen - tiltag.
Apple har som eksempel flere gange pointeret at de har ideer i forhold til deres Apple TV.
Disse skulle dog alle være baseret på at der kommer flere Apple TV ud i stuerne.
Måske det er ved at være nu, hvorfor Apples kunder - og alle andre - kan se frem til nye tiltag når de bruger hardware fra denne producent.
Simmons pointerer ydermere:

- As retail STBs have grown in the market, traditional pay TV set-top vendors have been forced to reposition themselves, with significant consolidation at the top of the market, diversification toward software and services in the middle and low-end vendors moving toward broader volume, slutter han.
Folk der ikke bruger Apples TV, kan ikke vide at det - cirka - er en enhed hvor der befinder sig en række Apps, der giver brugeren mulighed for enten af købe eller blot nyde TV, fra de udbydere der har en app på platformen, der tilbyder dette.
Det er naturligvis muligt at tilkøbe en masse underholdning i form af alt fra musik til mere TV, serier, film og andet.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?