Forsiden > Ny teknik > Apple ved at ændre TV vanerne i USA

Apple ved at ændre TV vanerne i USA

onsdag 18. marts 2015, af Tom Dissing

Vi er så småt ved at være vant til at der skal monteres en eller anden box foran vores TV, hvorefter det er muligt at se en række TV kanaler.
Bevares.
Stadig som et alternativ til kabel TV, der er og bliver herskende her i landet, og i det meste af resten af verden.
Det er der nu en - i denne sammenhæng - meget lille aktør, der har planer om at gøre noget ved.
Detaljen i denne forbindelse er bare at denne hedder Apple og at de i første omgang har planer om at ændre forbrugernes vaner, og udgifter til kabel TV, der ikke er den mindste smule billigere i USA i forhold til her.
Apples plan skulle - efter sigende - være at lancere en eller flere små TV pakker, hvor en række af de store kanaler er til stede, samtidig med at det bliver muligt at tilkøbe Netflix eller HBO, der - for første gang nogen sinde - er til at købe som andet end “Cable TV” i USA. ( skulle starte/være startet med 3 måneder eksklusivt på Apple TV platformen, red. )
Dermed får alle der kunne tænkes at være interesserede muligheden for blot at købe adgang til få kanaler, og supplere op med en streamtjeneste.
Noget der - i en hvis grad - er sket her i landet, hvor op imod 7-900.000 husstande nu har købt adgang til Netflix, HBO Nordic, Viaplay eller TV2 Play.
De har bare ikke muligheden for at købe en “meget billig TV pakke” oveni.
Og det ser ud til at det er netop den udvikling Apple har bemærket.
Og selv om at det jo “bare” betyder at den enkelte husstand blot overgår fra at købe adgang til Internet og kabel TV, til nu blot at investere i et hurtigere Internet og en streamet TV kanal pakke, typisk hos de samme udbydere, så vil seerne pludselig kunne vælge at købe væsentligt mindre pakker, ganske som de i perioder kan fravælge TV kanalerne og blot have adgang til stream.
Nyheden der kom ud af ingenting for et par dage siden, mener at vide at Apple har planer om at tilbyde “alle de store kanaler med enkelte undtagelser” for 30 til 40 dollars om måneden for 25 kanaler. ( historien fortæller at NBC der ejes af konkurrenten Comcast ikke vil være med, red. )
Måske ikke specielt mange kanaler.
Til gengæld er prisen netop den som mange formodes at komme til ende med at kigge en ekstra gang på.
Alt sammen tiltag der er delvist afprøvet her i landet. Det ser ud til at det - indtil videre - kun er et par “telefonselskaber”, der har haft succes med et lignende koncept.
Et koncept der nu også inkluderer 3 der den 10. marts begyndte at tilbyde alle TV2 kanaler i to pakker, via telefonen eller computer.
Dermed kunne man sige at udviklingen længe har været her til landet.
Det er bare ikke helt korrekt.
Der er jo nærmest ingen forskel er på priserne her i landet, og så er det nærmest det samme produkt/ antal kanaler den enkelte kunde bliver tilbudt.
Sådan var det også i USA indtil for et par år siden.
Nu flytter broadcasterne der, bare rundt på deres indhold, så seerne er nødt til at tilkøbe nye kanaler, hvis de vil se bestemte serier.
Det har seerne dog gennemskuet, hvorfor de blot investerede i Netflix, hvorefter det hele igen stod lidt stille.
Nu vælger Apple så endelig at gå ud på hele markedet, og tilbyde det som de længe har truet med, nemlig et alternativ til de mange store TV pakker, der koster noget helt andet end 30-40 dollars.
Formodentligt en udvikling der snart kommer til resten af verden.

..mener

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?