Forsiden > Ny teknik > Apple vil måske godt UHD TV alligevel

Apple vil måske godt UHD TV alligevel

onsdag 20. maj 2015, af Tom Dissing

Nu hvor vi alle snart løber rundt med en telefon og nu snart et ur fra dem der Apple, er det vel på sin plads lige at tage fat i at de har planer om at du i 2016 også lige vælger at se TV på et af deres apparater.
Markedet er og bliver super potentielt, i følge en investor - og Apple aktionær - der hedder Carl Icahn der mener at Apple kunne få fingre i en god del af de op imod 15 milliarder dollars markedet forventes at omsætte alene i 2016.
Årsagen er at “alle” - lige om snart - skal have sig et 4K TV, så de kan se OL, VM og meget mere i 4K.
_
Eneste problem er - eller rettere har været - at LG og Samsung har domineret dette marked, hvorfor det ikke har været interessant for Apple, vurderer denne investor videre.
Det er det så nu, hvor Apple alligevel skal til at gøre noget ved deres Apple TV, der - kunne man gætte på - kunne ende med at blive opdateret til et 4K Apple TV, der pludselig ville være på den absolutte forkant af udviklingen, hvis Apple altså vurderer at de kan tjene penge nok på at sælge TV apparater udstyret med deres egen software.
Er det - for eksempel - vejen de vælger, er det vel pænt oplagt at 2016 kunne byde på en masse Apple TV blandt de estimerede 10 millioner 4K TV der forventes solgt næste år.
Ham der Carl Icahn mener - i forbindelse - at vide at Apple vil begynde at sælge 4K TV engang i 2016.
Og at disse bliver på 55 og 65 tommer.
Som han skulle have skrevet på hans blog og i et åbent brev til Apples Tim Cook:
-We view ( han er Apple aktionær ) television’s role in the living room as a strategically compelling bolt-on to the Apple ecosystem, slutter han.
Om det så betyder at Apple - igen - vil til at rode med TV, hvilket de reelt ikke har gjort siden 2007, hvor der kom video ind i iTunes, melder historien ikke noget om.
Men det er vel pænt oplagt at giganten løbende kigger efter nye områder der passer til deres “brand” og som passer med en fremtid hvor film og TV serier er noget du streamer, ganske som alt “content” findes OTT.
At der fortsat findes broadcastere er helt OK.
Et gæt herfra ville være at det bare ikke er dem Apple satser på, hvis de skulle ende med at frigive et eller flere TV, eller blot en heftigt opgraderet 4K HDR version af deres Apple TV i 2016.
Her lige en promo for Apples “5K TV”, der kan alt andet end TV.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?