Forsiden > Ny teknik > Arri købte Artemis serien

Arri købte Artemis serien

tirsdag 26. april 2016, af Tom Dissing

Et af de sære produkter folk kunne opleve på NAB2016, var det såkaldte Artemis Trinity og Artemis Maxima, der begge var Sachtler produkter, der som bekendt er en del af Vitec, der er en slags venture penge, der ejer stort set alle hardware brands i film og TV produktions miljøet.
Det gør de sådan set stadig.
De to produkter “Trinity” og “Maxima” har blot skiftet hænder til Arri, der brugte NAB2016 til at fortælle at Artemis Trinity og Artemis Maxima nu hedder Arri Artemis Trinity og Arri Artemis Maxima.
Forskellen er den samme.
Prisen formodentligt ikke.
Folk der ikke kender denne serie, kan omvendt glæde sig til noget der minder om det mest stabile gimbal/steadicam produkt der findes.
Et produkt der ydermere har en række andre fordele, nu hvor producenten har bygget en gimbal og et steadicam sammen.
Blandt de oplagte ting er at det pludselig er muligt at gå fra high til low -mode, i en bevægelse.
Bevares med det forbehold at det ikke er muligt at være helt så højt, eller helt så lavt, som i ren steadicam - mode.
Det hele er ydermere “meget hurtigt” at skille ad, hvorfor en enkelt bund eller top -plade kunne bruges når det er relevant.
Ellers er gimbal/steadicam løsningen - oplagt nok - mere - potentielt - “steady”.
Igen med det forebold at kroppens bevægelser ikke overføres til gimbal, ganske som gimbal tager en del af den “inerti” der findes i et steadicam.
Resten er mere eller mindre salgslir, der - måske - måske ikke, er relevant i produktions sammenhænge.
Hvad der dog er relevant er at det nu pludseligt er muligt at slæbe rundt med 30 kilo tunge kameraer, der kan udbalanceres.
Smart, men kun relevant for de blockbustere der stadig skyder på film.
Og da de aldrig har travlt, er det formodentligt heller ikke ofte at de har brug for et steadicam.
Igen.
De mange demoer under begge brands er vitterligt overbevisende.
Og så findes der nu en - slags - gimbal, der kan bære et af de her forbandet tunge Alexaer, uanset hvilket glas der puttes på dem.
Operatøren synes godt nok at det er - meget sjovere - med et Arri Mini, men det hænger nu nok mere sammen med at det jo fortsat er ryggen der bærer det hele.
Artemis Trinity og Artemis Maxima kan begge styres af og med en masse supplerende Arri gear, der allerede var på hylderne, før NAB2016. Så Arri er virkeligt klar til en fremtid med deres eget gimbal/steadicam dims, der helt sikkert er vildt dyrt nu.
Omvendt lejer de fleste jo også deres kameraer, så hvorfor ikke også et gimbal/steadicam, når de nu alligevel er igang.
Artemis Trinity og Artemis Maxima er desværre ikke helt færdig endnu, hvorfor kunder indtil videre må nøjes med at “pre-order” et eller flere, mod forventet levering engang i juni/juli.
Lige kort tilbage til Sachtler. Så har de ikke officielt kommenteret på købet/salget.
De operatører og medarbejdere der har vist frem på alverdens messer ser dog ud til at være fulgt med, hvilket ligner et totalt frasalg af netop Trinity og Maxima produkterne.
Med andre ord, kan det være at der findes et par Sachtler Trinity og Artemis Maximaer, der kan erhverves til en god pris.
Det store spørgsmål er så om de spiller med Arri Trinity og Maximaerne.
Her en demo af en gimbal/steadicam ting, der kan håndtere +30 kilo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?