Forsiden > Ny teknik > Arri ude med flare set

Arri ude med flare set

torsdag 19. marts 2015, af Tom Dissing

Hvis budgettet er til at der skydes med Master Anamorphic optikker, er det nye “Flare Set” fra Arri sikkert noget for jer.
Nyheden tilføjer bunker af flare, og kræver blot at du river de uendeligt dyre optikker ud af dit Alexa 4x3 kamera en del gange, for at finde ud af om du har mod på at bruge det ene eller andet andet flare set, der giver forskellige former for flare.
Altid smart at gøre på en location, hvor det regner, er støv eller andet.
Når sådanne banale detaljer er klaret, og stadig før du tjekker lejeprisen, giver disse nye “Master Anamorphic Flare Sets” nogle særdeles sjove resultater, der ydermere kan styres og genskabes, da det jo netop er noget der monteres på den enkelte optik, og som derfor kan monteres på en anden “Master Anamorphic” optik et helt andet sted i verden.

Som Arri skriver det påvirker de nye “flare set”, der findes i 3 versioner til 7 forskellige primes, hverken opløsning eller “distortion”, ganske som den såkaldte “corner-to-corner optical performance for the Master Anamorphics” heller ikke bliver påvirket.
Dermed er der vel ikke meget andet at gøre end at overveje at tage et “Master Anamorphic Flare Set” med når der lejes hunde dyre Master Anamorphics ind til produktionen. ( i Hollywood koster en enkelt Master Anamorphic prime 2/3 dele af et fuldt Cooke S4/i sæt, red. )
Læs mere om denne nyhed her, der kommer kort tid efter eller samtidig med annonceringen af det nye Alexa, der alligevel ikke blev et XXT, men et SXT, der er den næste generation af de allerede kendte XTere, der beholder deres 3.4K ALEV III sensor, men som til gengæld udstyres med “ALEXA 65 electronics” og “AMIRA color management”, hvilket må formodes at betyde at kameraet nu bliver en smule klogere.
Sikkert skulle det i hvert fald være at det kommer på NAB2015 og at det nu er “født med” ProRes 4K recording, bedre “image quality”, CDL, 3D LUTs og 3 “independent HD-SDI outs”, der burde betyde at det er muligt at trække 4K DCI (?) ud af kameraet.
Nyheden er dog stadig så ny at den først kommer “mid-2015”.
Folk der har købt et par XTer kan godt finde smilet frem.
Hvis disse er købt efter den 1. januar er det gratis at opdatere jeres XT til et SXT.
Læs mere om SXTeren her
Her de første billeder der er ude lavet med et eller flere “Flare Set”.

Master Anamorphic Flare Sets showreel from ARRI on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?