Forsiden > News > Astronauten styrer både DR og TV2

Astronauten styrer både DR og TV2

onsdag 26. august 2015, af Tom Dissing

Det er nærmest morsomt når både DR og TV2s hovedkanal kan pointere at du da skal se landets første astronaut, der er på vej op i luften på netop DR eller TV2.
Bevares DR tager det ikke helt så seriøst som TV2 og har henvist den flyve-parate herre til DR2, mens TV2 rydder fladen på hovedkanalen.
Stadig.
Andreas Mogensen er på vej op i himmelen, her den 2. september.
Og da han “ringer hjem” den 5. september, er der også der blevet plads til manden i programfladen.
Her er det til gengæld DR1 der tager telefonen.
Så rumrejsen i næste uges, helt egen Andreas Mogensen kan altså se frem til at blive mere end særdeles landskendt de næste par dage.
Og gad vide om der ikke også bliver plads til lidt snak der går direkte i ugepressen når han er tilbage efter denne dramatiske rejse den 12. september.
Andreas Mogensen er i den forbindelse den første danske der besøger den internationale rumstation ISS.
Noget han gør som såkaldt ESA-astronaut, der over ti dage udsætter hans egen krop for en række forsøg, der blandt andet ender med fortælle os andre lidt mere om hvordan kroppen reagerer på at komme op i himmelen.
Anders Thomsen, der er dokumentarredaktør på DR1 siger:
-Den første dansker i rummet er en stor national og historisk begivenhed, og det er vi selvfølgelig med til på DR. Vi sender live på opsendelsesdagen og har planlagt en masse spændende programmer om Andreas, rummet og videnskaben bag, på både DR1 og DR3, men vi er også med undervejs på rejsen, lige indtil Andreas og de andre kommer hjem. Vi har fulgt ham længe, og vi glæder os til, at han endelig skal af sted, slutter han.
Sådan har de det bestemt også på TV2.
Der tager de dog anderledes fat.
Først med “Space Dive - Felix Baumgartners frie fald”, efterfulgt af “masser af live-transmissioner, portrætprogram og fascinerende dokumentarer”.
Noget der blandt andet betyder at de byder på “Andreas - den første dansker i rummet”, der er en portrætudsendelse om astronauten der er på vej.
TV2 News tæller ned præcist 48 timer før rakettet bliver skudt af.
Naturligvis suppleret med invertiews og analyser af hvordan det må være at leve som astronaut.
Og det er meget dramatisk og farligt at være Andreas.
Han siger til TV2:
-Jeg ved godt, det er farligt, Men jeg forholder mig til faren, som hvis jeg skulle flyve med et almindeligt rutefly. Når du sætter dig op i et fly, ved du, at der er en risiko for, at der kan ske noget, og sådan har jeg det også med at sætte mig op i en raket, siger Andreas Mogensen, der er gift og har en datter på knap to år, slutter han og bliver suppleret af Mikael Kamber der siger:
-Jeg er selv to meter høj, og jeg er ikke sikker på, at de har raketter og rumdragter med plads til én i min størrelse. Men jeg gad i dén grad godt at komme med på den tur. Det må være den ultimative udsigt, man har, når man sidder deroppe i det lufttomme rum og kigger ned på “Moder Jord” og ud i hele universet. Jeg er dog også ret godt tilfreds med det næstbedste. Nemlig at kunne sidde hernede på jorden og følge det hele på tæt hold med direkte billeder fra alle de rigtige steder, inklusive live-billeder inde fra raketten og fra rumstationen. Jeg glæder mig at komme på rumrejse sammen med TV2s seere. Det bliver både flot og fascinerende.
Igen ser det ud til at TV2 har besluttet sig for at overgå DR i dækningen.
Når astonauten er nede igen.
Starter TV2 nemlig op på en række highlightprogrammer, herunder “Andreas’ første dag i rummet”, hvor de mange højdepunkter “sammenfattes” i følge TV2.
News har planer om at ringe til ISS den 7. september ganske som de også lige tager fat i Andreas der den 12. september når han er tilbage.
Begge broadcastere ser ud til også at have planlagt en række tiltag på deres web-sites.
Her lige promoen for Felix Baumgartners “hop”.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?