Forsiden > News > Atlantis Vest bliver en særdeles stor spiller

Atlantis Vest bliver en særdeles stor spiller

mandag 2. maj 2016, af Tom Dissing

Næste gang du ringer til - eller bliver kontaktet af - Mediateket, Video 4 eller AVIT-Systems, kan du være pænt sikker på at det er en og samme størrelser du bliver kontaktet af.
Bag det hele findes fortsat Atlantis Vest, der både fungerer som investor og ejer.
Ideen er ikke overraskende at kaste sig ind i et marked der er i konstant udvikling.
Og som i disse år står foran den største opgradering af infrastruktur, i mange år.
Overgangen fra “konventionelt” broadcast gear, til stadig mere “IP orienteret” udstyr, står foran døren, suppleret af de mange diskussioner af opløsning og billed dynamik.
Læs UHD og HDR og de systemer der skal transportere den evigt voksende datamængde.
Midt i den udvikling finder vi blandt andet norske Mediateket, der tidligere har hjulpet NRK, Discovery Networks, TV2 ( norske ), SVT og Telenor, med at komme frem til den teknologiske forkant.
Nu hvor de er blevet venner med Video 4, og AVIT-Systems, der har andre spidskompetencer, er det oplagt at hele Atlantis Vest porteføljen kan begynde at spille en endog væsentligere rolle i hele Norden.
Gro Setereng, CEO på Mediateket siger i denne norske presseting:
-Vi har alltid vært en fremoverlent bedrift med globale ambisjoner, og i fellesskap med våre nye partnere og med Atlantis Vest i ryggen kan vi gå for de store internasjonale kundene i et globalt marked, starter han og fortsætter.
-Medieproduksjonsbransjen er i kraftig endring, og vår styrke har alltid vært å ligge helt i front med å tilby det kundene til enhver tid har behov for, fortsætter han.
-Det betyr også at vi vil være i stand til å tilby svært kostnadseffektive løsninger både hjemme og ute, slutter han.
Dermed ser det ud til at Mediateket har planer om at blande sig i udviklingen på det internationale marked, hvilket med et slag er blevet en del lettere, nu hvor de er under samme hat som et par af de helt tunge systemintegratorer og systemudviklere.
Folk der ikke kender Atlantis Vest, kan ikke vide at det er Rieber familiens investerings selskab, der generelt er kendt for at investere og tjene godt på deres investeringer.
Dermed må de jo mene at broadcastmijøet står foran en større opgradering, på system niveau, hvorfor der kan tjenes nogle penge her.
Trond Valvik, investeringsdirektør i Atlantis Vest siger:
-Med denne satsingen ønsker vi å skape en tung skandinavisk leverandør, som kan vokse seg enda større og levere fremtidsrettede tjenester og løsninger i en internasjonal arena, starter han og fortsætter.
-Nå blir dette noe som internasjonale kunder nå vil få nyte godt av, slutter han og henviser til de store systemintegrations og rådgivnings opgaver Mediateket er kendt for at kunne levere.
Skulle der lidt tal på det hele er der - cirka - 38 medarbejdere i AVIT-Systems, mens Video 4 har 18 medarbeidere.
Disse to størrelsers kunder tæller Warner Bros. Television Production, Studios, Monster og Pandora Film.
Suppleret af broadcastere som NRK, TV2, SVT, og DR. ( sikkert både i Norge og i Danmark, red. )
Den samlede omsætning for alle selskaberne, inkusiv det netop opkøbte Mediateket er op imod 300 millioner kroner, fordelt på 71 ansatte og kontorer i hele Skandinavien.
Planen med alle opkøbene skulle fortsat være en såkaldt “oppkapitalisering”, der betyder at der kommer penge i kassen, så der - igen - er plads til at de enkelte selskaber kan vokse, og - for eksempel - satse på endnu større opgaver, der som bekendt kræver en god del kapital.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?