Forsiden > Ny teknik > Atomos på vej med 1500nits 7tommer

Atomos på vej med 1500nits 7tommer

tirsdag 22. marts 2016, af Tom Dissing

Hvis du er ved at være træt af den megen snak om HDR versus Rec709, er her godt nyt.
Atomos har netop annonceret deres Shogun Flame og Ninja Flame løsninger, der - ikke overraskende - kan bruges til HDR produktion.
Som producenten selv skriver det, er der tale om et par “4K HDR to everyone” enheder, der - som altid med Atomos kan alt for meget.
Men som først og fremmest kan vise 10 bit HDR, hvilket konkret betyder at det allerede på location er muligt at se om der er dynamik nok i billedet eller ej.
En potentiel nem måde at undgå grå i grå i grå “sony billeder”, der måske spænder over 14 blænder.
Forudsat at alle farver og alt kontrast er væk.
Nyhederne fra Atomos, burde være præcise nok til at du kan se om der er “plads til” farver og kontrast i de mere ambitiøse billeder.
Og bedst af alt kan du ogsp lige tjekke om billeder er “alt for dynamiske” til Rec709, som enkelte - måske - kan huske at det var tilfældet med et par Netflix serier, der netop er optaget i HDR, og sendt i 709, hvilket ikke altid er lige heldigt.
Den indbyggede AtomHDR engine, giver ydermere brugeren muligheden for at se optagelser eller blot “live” billeder i enten HDR i 10bit, eller i “traditional 8bit”, der for uindviede er 64 gange så få farver/gråtoner.
Folk der bare leder efter en lækker monitor-recorders kan ogsp roligt kigge på serierne, der dog først bliver vist frem på NAB2016, hvor de blandt andet må formodes at bemærke at disse nyheder er et par vilde 1500nit paneler, der har en “native” HD opløsning ( med pads til begejstreing, 1920x1200), men som via lidt trylleri og de 325ppi IPS kan håndtere 1,07 milliarder farver, mod de 16,7 millioner farver der er i “konventionel” 8bit.
Er du allerede på forhånd bange for at nyhederne ikke virker med de fine kameraer du optager på, lover Atomos allerede nu 10 bit HDR support for Sony, Canon, Panansonic, ARRI, RED og JVC.
Naturligvis via Log.
Som vi forstår det, er der uanset dette så meget lys i de nye paneler at du bliver nødt til at tage solbriller på , hvis du optager i SDR, ganske som Rec709 mode vil være gemt netop så langt væk at det nærmest kræver at producenten insisterer på SDR ( Standart Dynamic Range ).
Omvendt betyder de 1500nits også at det reelt bliver muligt at bruge de nye serier i høj sol, hvilket kunne være spændende for flyver folket, uanset om de er til Gimbals eller Droner, eller SteadyCams.
Af andre features er der et “hot-swappable dual battery system”, der - gætter vi på - er blevet pænt relevant, da en 4K/HD 10-bit 4:2:2 Apple ProRes eller AVID DNxHR/DNxHD optager må formodes at bruge alt for meget strøm.
Enhederne kan bruges i stort set alle opløsninger ned efter, fra 4K ( DCI ?) og optager stadig på SSD æsker, der jo snart ikke koster noget særligt.
Den “mindste” er uanset Ninja Flame der er en “HDMI only” model, der kan alt, og som leveres i en fin “hard case” med blandt andet “snap-fast HDR sunhood”, hurtig battery charger, control cable, og 2 x NP-F750 4 celle batterier.
Og da der også er en, USB 3 Docking Station, D-Tap Cable, 5 x Master Caddy Cases og en 12 V 3A AC-DC Power Adapter, er der vel ikke andet at gøre end at spare sammen til de 1295 dollars den ender på.
Storesøsteren, “the Shogun Flame” er dermed en både HDMI & SDI model med bi-directional SDI/HDMI conversion, Raw til Apple ProRes/DNxHR optagelse, for bestemte Sony og Canon kameraer, balanceret XLR audio input/output og LTC/Genlock. Der findes et XLR breakout kabel, der ( vist nok ) også er med for 1695 dollars.
Atomos CEO and co-founder Jeromy Young siger, om hvad der let kunne ende med at blive det helt store NAB2016 Buzz, HDR optagere/monitorer:
-HDR is simply amazing, it’s the next revolution for filmmaking, once again Atomos are first with the technical solution to make it quicker, easier and more affordable for filmmakers, starter han og fortsætter.
-Anyone that sees HDR, from content creators to consumers are immediately sold, more life like shots and real world detail. Our job is to open up HDR to all filmmakers by removing the technical and affordability hurdles that might slow its progress, sluttter han.
Læs videre her

Atomos Shogun & Ninja Flame - HDR & High Brightness Launch Trailer from Atomos Video on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?