Forsiden > Ny teknik > Autofocus til alt med Sony E mount

Autofocus til alt med Sony E mount

onsdag 13. maj 2015, af Tom Dissing

Nu hvor stadig flere er begyndt at skyde 4K video på de mange heldige Sony DSLR eller NEX kameraer, er behovet for autofocus begyndt at melde sig.
Lidt som den gamle kamp mellem Canon og Nikon, hvor Canon insisterede mens Nikon forsagede, viser der sig nu et så udtalt behov for autofocus på E-mount at Zeiss bøjer sig og fra engang midt i juli kan tilbyde et par nye Batis primes med E mount, der altså passer til alt Sony med dette mount.
Som vi forstår det, betyder det at alt fra et FS7 s35mm til deres a7 FF serie nu pludselig har autofokus i Zeiss kvalitet.
Bedst af alt er de to nye optikker, der kommer midt i juli netop så hurtige at det faktisk kan betale sig at bruge den på crop kameraerne mens full frame kameraer bare gør det til en drøm at skyde ved f2,0 eller f1,8 som det er tilfældet med 85mm optikken.
I begge tilfælde er der tale om pænt dyre primes.
25mm har en startpris på 10.299,- mens 85mm skulle koste 9.499,-
Igen ikke voldsomt hvis Zeiss lever op til deres navn.
Og det må de formodes at gøre da de allerede har solgt en masse Loxia optikker, der dog kun har manuel fokus.
Som en morsom detalje har begge Batis optikker samme front, og derfor en filterstørrelse på 67mm hvilket jo gør dem ret små.
Det har omvendt betydet at Zeiss har kunne holde vægten nede på 335 gram for deres 25mm mens deres 85mm vejer 475 gram.
Som vi har forstået det vil alle kameraer med et E mount kunne bruge autofokus delen. (?)
Måske mest relevant på deres FF og ASP-C DSLRs og NEX, men hvis det virker - bare delvist - kan brugere af FS7 eller andre af Sonys video cams tænkes at få en masse ud af den udvikling.
Hvis du synes at du kender det “look” Batis har, hænger det sammen med at det er nærmest identisk med det der findes i de væsentligt dyrere Otus serie.
Som en sær detalje er der i den forbindelse ikke tale om en fysisk udlæsning af hvad der stilles skarpt på.
Det sker i stedet på et OLED-display, hvilet betyder at optikkerne må formodes kun at fungerer med helt bestemte kameraer, der supporterer “strøm i optikken”.
Det fremgår ikke af for omtalen hvilket kameraer der supporterer disse nye ideer.
Vi har fundet en enkelt promo video og en til for Loxia.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?