Forsiden > Ny teknik > B4 mount Digiprimes

B4 mount Digiprimes

onsdag 29. juni 2016, af Tom Dissing

Folk der - måske - slet ikke var klar over at der skam fandtes Zeizz i B4 mount, kan eventuelt ved selvsyn kigge forbi medieskolerne i Viborg.
Der har de netop investeret i en ordentlig omgang Digiprimes, der ellers mest er kendt fra reklame og spillefilm.
Sådan er det ikke mere i følge Thomas Basse fra Medieskolernes tekniske afdeling.
Han forklarer:
-Der har altid været trængsel omkring vores nuværende sortiment af Canon Cine Primes til B4 mount kameraer starter han og fortsætter.
-Da der viste sig en mulighed for at udvide samlingen af faste B4 mount optikker med 15 Zeiss Digiprimes til en fornuftig pris, var vi ikke lang tid om at klappe til, slutter han.
Max Jørgensen der jo sikkert er ham der har fundet pengene frem til denne gode ide, supplerer:
-Der ligger rigtig meget læringspotentiale og faglig omhu gemt i at sætte sig ind i at arbejde med faste objektiver. Det opfordrer både til teknisk omhyggelighed og refleksion over det kreative udtryk og hvad man vil med det. Og som sidegevinst får eleverne så også rig lejlighed til at udføre kønslig omgang med bevingede insekter, dvs. diskutere fordele og ulemper ved et Zeiss contra et Canon look, slutter han og understreger dermed at eleverne nu kan se frem til et ganske andet look, hvis produktionen går fra Canon til Zeiss, eller - potentielt endnu værre - vælger ( bliver nødt til ) at blande disse to typer primes ( vi erkender ikke at vide andet end at de Canon glas de har på skolen er “Canon Cine Primes til B4 mount”)
Men dem er der altså ikke så mange af.
_:
Skulle andre have behov for at følge efter og selv investere i B4 Mount Primes af Digiprimes typen, er det ikke helt umuligt.
Vi har fundet brugte sæt til noget der ligner 7500 pund + lokal VAT, nu hvor de jo ikke længere er med i EU.
Eller hvordan det nu fungerer.
Folk der ikke kan genkende Allan Nielsen og Finn Ramsgaard, på billedet, kan ikke gennemskue at det er er par storsavlende faglærere, der såmænd har fået fingre i noget rigtigt lækkert gear.
Medieskolerne oplyser ikke hvor de fandt deres sæt eller hvad det har kostet dem.

..mener

  • Hej Tom, jeg vil da gerne oplyse, hvor vi købte Digiprimes. Det var hos ES Broadcast i UK, der hvor du tydeligvis har været ude for at hente et billede. ES Broadcast er - som mange andre! - noget sløve med at tage varer af plakaten som de har solgt. Så de 2 sæt, som stadig står på deres hjemmeside, er bare ikke til salg længere, for dem har vi købt. Og vi forhandlede så også en noget anden pris end den anførte, ved at tage begge sæt. Canon cine primes med B 4 mount har måske nok ikke haft den store udbredelse på vore breddegrader, skønt jeg mener at vide at ihvertfald DR Drama har haft et par af deres zooms. Men i UK og USA og for den sags skyld Australien er Canon Cine primes B 4 med forskellige faste brændvidder kendt indhold i værktøjskassen til reklamer og drama/serieproduktion og hvad har vi.
    mvh
    Max Jørgensen, Medieskolerne

    Se online : http://www.medieskolerne.dk

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?