Forsiden > News > BBC Trust siger OK til BBC3 som ren online kanal

BBC Trust siger OK til BBC3 som ren online kanal

fredag 27. november 2015, af Tom Dissing

Da der herhjemme var ballade om DR3, var en af de borgerlige ideer at DR3 skulle flyttes over på Internet.
DR kæmpede imod og endte med at “få lov til” at fortsætte DR3 med deres mange unge formater, som en TV kanal.
Og som sådan er kanalen vel sagtens blevet en succes, da sidste uges mest sete håndboldkamp havde 126.000 seere, mens det mindst sete program på kanalens top ti var “Den tidsrejsende kvinde” der havde 41.000 seere.
Helt så heldige er de ikke på BBC.
Størrelsen slås med en del store kapitalinteresser, der fortsat mener at BBC er vi vejen for den kommercielle udvikling, hvilket nu har betydet at BBC Trust, der “bestemmer” hvad BBC må, har “approved” eller godkendt at BBC Three bliver en ren online kanal.
Som vi forstår det er det slet ikke et problem for de unge at kanalen nu flytter.
De er i forvejen vant til at finde deres indhold der hvor det befinder sig, når de har tid og lyst.
Og med lidt finesse kunne BBC Three jo vælge en nu snart klassisk blanding af “en form for” flowTV og så meget “når du vil VoD” at de unge kunne tænkes at bruge kanalen som deres egen. Kanalen, hvor det indhold de leder efter findes.
Kanalen, som BBC fortsat satser på, får i den forbindelse ikke færre ressourcer.
Og da det netop er deres unikke og “hjemmelavede indhold” der fik de unge til at kigge forbi, kombineret med de serier og shows som de kommercielle interesser sender, kunne BBC Three Online i værste fald ende med at vise vejen for DR også.
De unge er jo - for nu at sige det pænt - ikke til at finde henne ved TV.
Sidste nye tal siger at 46 procent helt eller næsten helt har droppet flow TV, ( de 12-18 årige ser konkret 46 procent mindre TV idag) og at de ikke kommer tilbage før der kommer noget relevant.
Noget DR3 stadig er udfordret af nu hvor ledelsen mener at alt det sport som “kun få” vil se, jo problemfrit kan placeres på den unge kanal, hvor de unges bedsteforældre så kigger med.
En udvikling der betyder at sidste uges 3. mest sete format var “Håndbold Pause”.
Tilbage på BBC er det godt klar over at de står med lidt af en varm kanal.
BBC Trust har derfor besluttet og godkendt at BBC Three online bliver en ren online kanal, der - reelt - kun vil interessere de unge.
Unge der omvendt kun finder deres “Doctor Who” og de store mængder “Ung drama” som BBC Three engang var kendt for at producere. Indhold der må formodes at komme til udelukkende at leve online.
Eller rettere.
BBC Trust har besluttet at alt BBC Three drama også lige skal sendes på BBC One/Two så det er muligt at fremvise flotte seertal, før formaterne bliver solgt til resten af verdens PBS kanaler, der som altid står i kø for eksklusivt at kunne vise BBC Three drama, der netop er kendt for at få fat i unge seere.
Alle i England vil have adgang til kanalen, der dermed let kunne gå hen og blive et hit på mobiler og tablets.
Den helt unge BBC kanal, CBBC har i samme omgang fået udvidet sendetiden til klokken 21.00 dagligt, suppleret af en udvidet “iPlayer beyond a catch-up service” for begge kanaler/platforme.
BBC Trustee Suzanna Taverne, Chair of the Trust’s Services Committee, siger:
-The BBC must adapt with its audiences; the evidence is very clear that younger audiences are watching more online and less linear TV. The plans enable the BBC to deliver more distinctive content online, while bearing down on costs; to address concerns about the impact of moving BBC Three online, we have set new requirements for programmes for younger audiences on BBC One and Two, slutter hun.
Her et par BBC Three drama serier, der gik ret godt derhjemme, og i store dele af verden.Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?