Forsiden > Ny teknik > BBC dropper serverbaseret produktion

BBC dropper serverbaseret produktion

onsdag 29. maj 2013, af Tom Dissing

Ideen med at "digitalisere produktionen", så alle journalister kan sidde på deres eget skrivebord og redigere via en "medieserver", er som bekendt smart, men desværre både besværligt og dyr at få til at fungere.
Herhjemme har det som eksempel betydet at den "kvalitet/båndbredde" som DR arbejder med i 2013, er forbløffende tæt på den "kvalitet" der blev introduceret i 1995 med DV.
Et problem selveste BBC nu også ser ud til at have fået tæt ind på livet.
Digital
Forskellen er blot mens systemerne herhjemme er "små" er det en helt anden historie hos BBC.
Netværket, som BBC har kaldt for The Digital Media Initiative, eller DMI nåede således at koste op imod 100 millioner pund, før BBC Trust valgte at sige:
Stop !
Vi lukker og slukker.
Ikke overraskende koster den beslutning jobbet for chief technology officer John Linford, der ellers kæmpede en brav kamp for at få soft og hardware til at fungere i et travlt produktionsmiljø, der "bare skal virke, hvergang".
BBC og BBC Trust er desværre ikke særligt præcise i forklaringen på hvorfor DMI bliver slukket.
Det eneste der er kommet ud, er at systemet, der er en kombination af soft og hardware og et netværk til lokale arbejdsstationer slet og ret ikke virker.
Og at BBC Trust nu mener at det er på tide at trække i håndbremsen.
Systemet der blev etableret tilbage i 2008, har ellers fungeret.
Derfor er det vel pænt oplagt at gætte på at overgangen fra 25 Mbit/s 4:2:0 produktion til 50-100 Mbit/s 4:2:2, fik systemet til at gå ned, og at det reelt ikke har været muligt at opgradere/dimensionere det til en "moderne" båndbredde.
Som vi forstår det, det samme problem som vi kender herhjemme.
Dermed springer bomben altså hos BBC, der kort og godt erkender at deres "nationale newsroom" hvor alle arbejdsstationer kan klippe et par hurtige nyheder sammen, ikke fungerer.
Og at det kostede BBC 100 millioner pund at finde ud af at det er tilfældet.
Systemet der oprindeligt blev etableret af Siemens, er officielt ikke mere fra idag af.
BBC director-general Tony Hall siger at systemet har :
..."wasted a huge amount of licence fee payers money..." og.
-I have serious concerns about how we managed this project and the review that has been set up is designed to find out what went wrong and what lessons can be learned. Ambitious technology projects like this always carry a risk of failure, it does not mean we should not attempt them but we have a responsibility to keep them under much greater control than we did here, slutter han.
Det er muligt at læse mere om DMI her.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?