Forsiden > News > BBC investerer i UHD/HDR indhold

BBC investerer i UHD/HDR indhold

onsdag 29. juni 2016, af Tom Dissing

Nu er det som bekendt rigtigt svært at gætte hvad de har gang i henne på BBC.
Rygterne vil dog vide at de såmænd er på vej med enten end komplet UHD kanal, eller - måske - en der også insisterer på at indholdet kommer i HDR.
Indtil videre vides det blot at “The BBC is stockpiling”, hvilket kan oversættes til at BBC køber en masse UHD og/eller HDR formater, der kan fylde en kommende UHD/HDR kanal op med indhold.
BBC der selv har produceret UHD indhold ( det er kun BBC Worldwide der har gjort det, red. ) i en længere årrække, har supplerende forklaret deres godkendte leverandører at det ville være rigtigt fint hvis de også leverede deres indhold i 4K.
Med mindre at kanalen skal til at være sådan en “BBC Natural History” kanal, der jo sikkert er pæn, men som altså ikke får seerne til at kigge forbi.
Omvendt kunne de samme formater, der allerede er blevet vist i HD, i REC709, nu converteret til UHD i HDR sammen med en masse andet nyt ende som seværdigt indhold på denne kommende - indtil videre blot som rygte - kanal.
Rygterne er dog endog særdeles præcise, og mener at vide at BBCs UHD kanal kommer engang i den næste sommer, tidligt, hvilket betyder at the 2017 Wimbledon Tennis Championships både kan vises i UHD og HDR.
Det er nu - forresten - blevet optaget helt eller delvist i 4K siden 2013, hvor The BBC har arbejdet sammen med NHK og - i princippet - Sony, der har testet en del 4K gear på netop Wimbledon.
NHK har rent faktisk optaget i 8K til lokal distribution ( på store 8K skærme ).
BBC og NHK har i den forbindelse udviklet begrebet Hybrid Log-Gamma, der er tiltænkt som en måde at gå fra Rec709 til Rec2020, og samtidig producere til både fortidig og fremtidig standard.
BBC har ydermere længe testet distribution/transmission af 4K/UHD.
Som eksempel distribuerede de the 2014 Commonwealth Games i 4K.
Rygterne, der stadig er rygter vil vide at det oprindeligt var meningen at åbne op for BBC 4K kanalen her i 2016.
Det er nu enten udsat, eller også var rygterne bare lidt for optimistiske.
Der er i følge den lokale “radio og TV branche”, der i England hedder GfK op imod 5 millioner husstande med 4K TV i løbet af 2017.
Husstande der på det tidspunkt vil være vant til at se Netflix og Amazon Prime og UHD Blu-ray i i UHD/HDR kvaliteten.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?