Forsiden > News > BBC skal spare en masse på nyhederne

BBC skal spare en masse på nyhederne

tirsdag 1 marts 2016, af Tom Dissing

Størrelsen BBC, der i mange år har været nødt til at tjene penge ved siden af licensen, for at overleve står foran en udfordring.
Som altid skal de spare.
Denne gang på deres nyheder, der bliver skåret med 80 millioner pund over de næste 4 år.
Penge der minder gevaldigt om en lille milliard kroner, der omvendt blot er starten på de 550 millioner pund, som hele BBC skal have sparet omkring år 2021-22.
Bevares det er en meget stor butik.
Men der kan vist ingen tvivl herske om at 550 millioner pund, der må svare til omkring 60 milliarder kroner, vil give mere plads til de kommercielle aktører, ganske som at det vil betyde at BBC - også - bliver en “lille spiller” i forhold til de store globale operatører.
Tilbage på nyhederne er BBC News oplagt nok kede af James Hardings “Future of News project”, der reelt handler om en slags afvikling af BBC som motor i nyhedsproduktionen i England.
Besparelserne forventes uanset hvad at gå mest ud over de 7400 BBC News ansatte, ud af de 18.000 ansatte der er i hele BBC.
De penge der skal spares på nyhederne suppleres op med andre besparelser så hele BBC i denne omgang sparer 150 millioner pundt inden 2017.
Penge der omvendt ser ud til at komme ind andre steder fra.
BBC America er nemlig intet mindre end et hit i USA.
Her tjente de derfor 405 millioner dollars, der - godt nok - skal deles med deres parter AMC, der endte med at omsætte for 2.581 milliarder dollars.
Men stadig.
BBC America understreger at BBC langt fra er færdig, blot fordi lokale politikere mener at rent kommercielle aktører skal styre det engelske TV marked.
Ganske morsomt er AMC, der mest er kendt for deres succes med “Mad Men” særdeles aktive tilbage i England, hvor de sent sidste år og i år har lanceret “Fear the Walking Dead”, “Better Call Saul” og endelig “Into the Badlands”, hvoraf flere også findes her i landet, typisk via streamtjenester eller hos premium Pay udbyderne.
AMC skulle i den forbindelse have planer om at udvide i Europa. Måske endda i samarbejde med BBC America der mest er kendt for “Orphan Black” og “Hap & Leonard”, som det ser ud til at BBC America har produceret/delfinansieret og/men solgt retten til Sundance TV, til at vise.
Uanset dette har vi lige fundet en promo for den serie, der har premiere i morgen.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?