Forsiden > News > BBCs hjemlige problemer mærkes her i landet

BBCs hjemlige problemer mærkes her i landet

tirsdag 22. september 2015, af Tom Dissing

Hvis du gik og troede at de private aktøreres initiativer i England, hvor BBC kommer fra, ikke påvirker størrelsen i resten af verden, tager du fejl.
BBC har netop fået at vide at de skal spare, så de kommercielle aktørere i England kan tjene nogle flere penge på de områder hvor BBC ellers tilbyder radio og TV gratis, betalt via licens.
Desværre ser konsekvensen ud til at påvirke hele BBC, og derfor også Norden, hvor de lukker - foreløbigt - to kanaler til januar.
Så hvis du havde planer om at se BBC HD til januar næste år kan du godt droppe den ide.
Kanalen lukker nemlig i hele Norden, ganske som BBC Lifestyle også gør det.
Tidligere på året lukkede BBCs globale iPlayer, der - måske - er ved at få en afløser i USA, ganske som BBC i det hele taget sparer på alle internationale platforme.
Tilbage i England bliver der samtidigt lukket 1000 fuldtidsstilinger, hvilket svarer til 20 procent af de ansatte. Udviklingen betyder reelt at BBC får “flere tæv” end DR står til dette efterår med et revideret medieforlig, der formodes ændret så radikalt at DR også kunne ende med at stå med samme problem som BBC.
Som pointeret er BBC samtidig på vej med en “lokal” USA streamtjeneste der ikke - har BBC været ude og pointere - skal ses som en ny version af deres tidligere - globale version af - BBC iPlayer.
Det bliver derimod en “konventionel” sVoD streamtjeneste, der kunne tænkes at komme til at minde om BBC3, der jo - forresten - er forbillede for DR3 her i landet, der - vist nok - også er på vej over på en streamplatform.
Indtil videre noget der kunne tænkes at blive en konsekvens af den revision af medieforliget som de borgerlige partier er på vej med.
Norden vil efter den 1. januar næste år derfor kun kune se BBC Brit, BBC Earth og BBC World News.
Held i uheld kunne ende med at BBC Nordic opgrader en eller flere af deres kanaler til HD, da de jo nu har ledig kapacitet på deres transpondere.
Folk der ser BBC via satellit vil blot kunne se at de bliver væk, mens folk der køber deres adgang til TV via kabel-tv, i stedet kan se frem til en mindre kanal omlægning, hvilket må formodes ikke at betyde det store, da der jo alligvel hele tiden sker en masse.
Så meget at de fleste - vel sagtens - har droppet at følge med og blot opdaterer deres kanaler når det ser ud til at der er sket “et eller andet”.
YouSee skulle konkret reagere på færre BBC kanaler og andet engang i februar eller marts 2016.
Der er desværre intet nyt om hvornår BBC US streamtjeneste eventuelt kunne tænkes at ramme det nordiske marked.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?