Forsiden > Ny teknik > BBS prøver med 4-Banks

BBS prøver med 4-Banks

tirsdag 3. maj 2016, af Tom Dissing

Det er ikke helt præcist hvad det egentligt er BBS Lighting har gang i, i disse dage.
Sikkert skulle det dog være at de er gået igang med at bruge deres erfaringer fra deres Pipeline serie, der nu kommer i hvad der bedst kan betegnes som 4-Banks, hvilket jo leder tankerne hen på alt fra KinFlo til alverdens kopier, der - lige pludseligt - fandt ud af at netop denne aflange størrelse var heldig til det meste.
Og nu hvor BBS har udviklet lys der har en TLCI (Television Lighting Consistency Index) på +95, der ikke må forveksles med CRI, burde nyheden være relevant, i en masse - mobile - sammenhænge.
Indtil videre er det hele dog en smule forvirrende.
Vi fandt nyheden i USA, i en presseting i nat, hvilket kunne tyde på at denne serie kun eller primært er tiltænk det amerikanske marked. ( det er den så ikke, red. )
Alle tal er uanset dette i tommer, ganske som at CRI ikke er oplyst indtil videre.
Det kommer sikkert senere.
Uanset dette, er seriens lamper, der forøvrigt hedder “Pipeline 4-Banks”, der kommer i to længder, nemlig 3 og 4 fods versioner, med de nu snart kendte “en tomme diameter LED Pipes”, der hver leverer 1000 lumens per fod, hvilket skulle ende med at give 12000 lumen i 3fods versionen og 16000 lumen i 4 fods versionen.
Hurtig ( men upræcis ) hovedregning kan fortælle at det - cirka - betyder 1200 -1600 LUX på 1-2 meters afstand for disse modeller.
Burde være nok til at de kan dækkes til med diffusering, hvis relevant. ( der kommer kun systemløsninger til den lange, red. )
Herefter begynder det så at blive lidt sært igen. (?)
Strømmen er nemlig en 48V løsning, der - bevares - kan dimmes, men som altså ikke kan erstattes af batterier ( med mindre at du er frisk på at opfinde en 4x kamera batterier løsning. ( de nævner at den kan batteridrives, i videoen herunder, red. )
Der er ydermere tale om en såkaldt 4 kanals kontrol, der giver muligheden for 8 eller 16-bit DMX, med mulighed for “strobe” ( hvor meget og hvor hurtigt fremgår ikke, red. )
Disse nye Pipeline 4-Banks, kommer uanset dette i 3200K, 4300K eller 5600K farve temperaturer.
Som vi forstår det kommer der - enten samtidig - eller senere - også en ( måske to i to længder ?) Bi-Color modeller, der kan indstillet til alle “farver” fra 3200K til 5600K.
Der er allerede udviklet en række softboxe og “light grids” til denne/disse Pipeline 4-banks. ( kun den lange, red. )
Og så er det muligt at “stakke” flere bokse, så der kan komme et højere udbytte ud af dem.
Fire 4-banks burde således kunne give op imod 6000 LUX på et par meters afstand.
Burde kunne bruges både i loftet eller som - kraftige - vinduer.
Priserne der - igen kun er oplyst i dollars - skulle ende på 2000 dollars for 3 fods versionerne og 2500 dollars for de store. ( der er Euro priser i videoen, red. )
Det burde være muligt at kunne læse mere om BBS 4banks her ( USA ) og her i Europa.
Det ser ud til at deres Pipeline 4-Banks allerede er kendte i Europa.
Der er lysudbyttet dog marginalt mindre.
Vi har fundet en forsigtig promo for Pipeline ideen, hvor det fremgår at BBS tilbage i november, var parate til at sælge deres 4Banks.
Det var i hvert fald først der, de kunne levere grids og softboxe til den længste.
Uanset dette, ser det ud til at ideen bag lamperne er pænt spændende.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?