Forsiden > Ny teknik > Berliner Philharmonikerne i 4K HDR

Berliner Philharmonikerne i 4K HDR

Det handler om at komme lidt bredere ud

tirsdag 10. januar 2017, af Tom Dissing

Panasonic har netop indgået en større aftale med Berliner Philharmonikerne om at få deres fine koncerter ud i en bedre kvalitet end det er tilfældet nu.
Ideen er som det er set andre steder, at dele de enkelte koncertoplevelser som app baseret “TV”, i de husstande der har investeret i det nødvendige 4K HDR modtage udstyr, og i den Apple, Kindle eller Google app, der gør Berliner Philharmonikernes musik til en stor oplevelse i hjemmet.
Panasonic har nemlig indgået en større aftale om at “digitalisere” Berliner Philharmonikernes koncertsal lidt mere, så den eksisterende “online musikplatform”, som interesserede allerede nu kan abonnere på, bliver opgraderet til 4K HDR, som Philharmonikernes overgår til at optage med fine Panasonic kameraer.
Samarbejdet, der - indtil videre - blot “eksisterer”, ser ud til at inkludere en “større” 4K multikamera løsning, “trådte i kraft den 1. januar”.
Selve installationen, der går i gang til juli, forventes at betyde at de tidligste 4K koncerter - først - kommer engang i eftreåret, hvilket de kalder for “2017/2018-koncertsæsonen”.
Der er - indtil videre - ikke meget ude om hvad den konkrete installation kommer til at indeholde.
Det er således uklart om valget er faldet på en række UC3000 kamera kæder, der - mere eller mindre - er de eneste 4K HDR ( fra marts 2017 ) system kameraer/kæder, der kan bruges med “lange” B4 mount optikker.
Vi lover dog at følge med, da det begynder at ligne en tendens at orkestre etablerer egne faciliteter eller tjenester, der kan være med til at finansiere driften, samtidig med at dem der elsker - for eksempel - Berliner Philharmonikerne, kan nyde dem og deres musik hjemme i stuen i 4K og i HDR.
Forventningen er at Berliner Philharmonikerne fortsat vil distribuere deres koncerter via deres eksisterende tjeneste “Digital Concert Hall”, der streamer til Apple, Kindle eller Google apps, der - som vi forstår det - fortsat ikke kan håndtere 4K eller HDR.
Vi må formode at det bliver muligt fra engang i efteråret.
Her en teaser til en koncert, der røg på YouTube for få minutter siden.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?