Forsiden > Ny teknik > Billige skærme næsten uden kant

Billige skærme næsten uden kant

mandag 16. november 2015, af Tom Dissing

Nu hvor det snart er jul, er der sikkert et par stykker der endnu engang overvejer at købe en bunke monitorer, så det - for eksempel - er muligt at se hvad der produceres.
Hvis det der indtil nu har afholdt jer fra at investere, er den der kedelige kant de fleste monitorer har, hvorfor de er svære at stille op ved siden af hinanden, er her en relevant nyhed.
En nyhed, der såmænd også kunne tænkes at være relevant for OB folket, eller de suiter, der har brug for et par no-nonsens-but-cheap monitorer i den ene eller den anden sammenhæng.
En monitor der sagtens kunne hedde BenQ EW2750ZL.
Altså så længe ambitionerne ikke går på mere end 1080P, eller de 27 tommer denne monitor er på.
Igen.
Vi har set den til 210 dollars, så hvis du starter med at forvente at det overhovedet er muligt at se noget som helst på denne 27 tommer, der i en fart kunne blive til en 54 eller en 81 tommers skærm, med 1080P i højden, er du på rette spor.
Som vi kan læse os frem til, er den såkaldte “bezel” forskellen på 597.60x336.20, der er panelets mål versus 613.8x458.5, hvilket tyder på at der stadig vil være noget der ligner en sort kant i midten.
Men altså så lidt at det bliver til at overse på 54 tommer, som eksempel.
Specs er som du har regnet ikke overvældende.
Men der er da en række presets indbygget, der kan modificeres heftigt med ICC profiler.
Dermed burde denne serie, der er helt ny være mulig at bruge i en række professionelle sammenhænge, hvor det er mindre væsentligt om monitorerne er farveægte eller ej.
Der skulle i den forbindelse være indbygget en række “BenQ features”, der skulle give brugeren mindre ondt i øjnene.
I erkendelse af at vi ikke ved hvor meget af dette der kan slukket, vil vi lige foreslå at der bliver læst lidt op på specs før der autobestilles to til hvert af de 33 klipperum, som eksempel.
Læs videre her, hvor det blandt andet fremgår at monitoren selv kan slukke for flicker, hvis denne synes at det er synd for brugerens øjne at kigge med.
Det er netop sådanne features det er vigtigt at kunne slukke, før der investeres.
Her lige en demo af knapperne, der naturligvis sidder bagpå.
Det er med andre ord nærmest umuligt at stille to eller flere monitorere op ved siden af hinanden og efterfølgende justere dem.
Eller rettere, når de er justerede, er det sikkert smartest at bruge en ekstern skærm kalibrering eller andet.
Igen.
Det er virkelig en smal kant.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?