Forsiden > News > Birdman og Boardwalk Empire løber med ASC priser

Birdman og Boardwalk Empire løber med ASC priser

tirsdag 17. februar 2015, af Tom Dissing

Så har de amerikanske filmfotografer netop klappet sig selv og hinanden på skuldrene.
Noget der sker hvert år i februar.
I år gik de fineste priser i den forbindelse til “Birdman” som fotografen Emmanuel Lubezki har fotograferet.
På TV siden løb “Boardwalk Empire” med prisen for bedste fotografi. En pris der tilfaldt Jonathan Freeman.
Emmanuel Lubezki, der vandt med “Birdman”, vandt rent faktisk også prisen - The ASC Award in the theatrical category - sidste år med “Gravity”, ganske som han tidligere har vundet denne pris for “The Tree Of Life” og “Children of Men”.
Hvis du ikke er klar over det, er ASC kort for American Society of Cinematographers, der er en særdeles eksklusiv klub for amerikanske filmfotografer, der enten har lavet en masse spillefilm eller TV serier.
Som eksempel løb Bill Roe med “the Career Achievement” i TV kategorien.
Han har fotograferet et skvat over 200 TV episoder, der typisk er af en times varighed.
Serier som “The X-Files”, “Faith of my fathers” og “Castle”, “Brooklyn South”, “Las Vegas”, “Day Break”, Robbery Homicide Division”, “Mad Men”, og piloter til “Terminator: The Sarah Connor Chronicles”, “The Mentalist” og endelig “Eastwick”. ( gætter på at det er witches of..” )
Der blev dog også uddelt andre priser.
Således løb John Lindley med en pris for bedste TV Movie/Miniseries/Pilot for “Manhattan”, der handler om USAs forsøg på at bygge en atombombe. ( promo nederst )
Endelig løb finske Peter Flinckenberg, med the ASC Spotlight Award for ”Concrete Night”, som vi har fundet en promo for nederst. ( promo nederst ).
Blandt de nominerede der ikke vandt en pris var Roger Deakins, for “Unbroken”, Óscar Faura for “The imitation game”, Dick Pope, for “Mr. Turner”, og endelig Robert D. Yeoman, for “The Grand Budapest Hotel”.
Jonathan Freeman der også sidste år fik prisen “the Outstanding Achievement Award for an episode of a regular series” for “Game of thrones”, har før han i år fik prisen for “Golden Days for Boys and Girls” ( fra “Boardwalk Empire” ), har også tidligere vunder priser for “Homeland Security”, ganske som han tidligere har vundet priser for “Taken”, “Strange justice” og “Prince Street” tilbage fra 1998.
P.J. Dillon var nomineret for hans arbejde på “Vikings”, der egentligt er en historisk serie om vikinger, der endte med at blive end del pænere og mere spændende , Anette Haellmigk var nomineret for hendes arbejde på “Game of Thrones” episoden “The Children”, ganske som Christopher Norr var nomineret for “Gotham” ( ikke piloten, men derimod “Spirit of the Goat”.
Slutteligt var Richard Rutkowski - ydermere - nomineret for “Manhattan” episoden “Perestroika” mens Fabian Wagner var nomineret for “Game of Thrones” episoden “Mockingbird”.
John Lindley har i den forbindelse tidligere været nomineret for rasende flotte med dybt kedelige “Pan Am” tilbage i 2012. ( promo nederst )
Af andre nominerede TV serier finder den interesserede David Greenes “The Trip to Bountiful”, David Stockton, for “Gotham” piloten og Theo Van de Sande, for “Deliverance Creek”, der blev sendt på kanalen Lifetime i USA og som derfor sikkert ikke kommer her til landet før om et par år.
Lifetime Achievement Awarden blev givet til John Bailey, der har fotofgraferet film som “Ordinary People”, “American Gigolo”, “Silverado” og “The Forger” der er på vej i biografen.
ASCs “International Award” gik til Phil Méheux, der også har fotograferet i et utal af år.
Således har han DPed film som “The Long Good Friday”, “Goldeneye” og “Casino Royale”.
Og nu hvor der også skal være plads til skuespillerne i selv den flotteste film, valgte the ASC Board of Governors at give en Award til Barbra Streisand, for hendes arbejde på film.
Hun er den eneste skuespiller - og lidt til - der har modtaget en ( eller flere ) Oscar, Tony, Emmy, Grammy, ganske som hun er medlem i Directors Guild of America, og har modtaget en Golden Globe, flere Peabody Awards og endelig en National Medal of Honor, og the American Film Institute Life Achievement Award.
Hos ASC vinder hun prisen som instruktør bag “Yentl”, “The Prince of Tides” og “The mirror has two faces”.
Slutteligt løb Matthew F. Leonetti, med the ASC Presidents Award for hans arbejde som fotograf.
På blandt andet “Poltergeist”, “Star Trek: First Contact”, “The Butterfly Effect” og - aktuelle - “Dumb and Dumber to”.
Det er muligt at læse mere om the ASC her.
Her et par promoer for et par af de serier der vandt.
Flere af disse kommer formodentligt aldrig her til landet.

CONCRETE NIGHT - Official Trailer from Bufo on Vimeo.Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?