Forsiden > Ny teknik > Blå stues politikere er ikke glade for DR

Blå stues politikere er ikke glade for DR

mandag 15. februar 2016, af Tom Dissing

Forargelsen over DR er nu nået til Politiken.
Her har man netop gennemført en egentlig Megafon-måling, for at se hvad seerne egentlig mener om DR.
Ikke overraskende synes blå vælgere at DR er “rød”.
Så meget at en god del af de “blå seere” mener at det meste af det som DR sender er “rødt”.
Specielt deres dramaproduktion “beskriver verden fra en venstreorienteret synsvinkel”.
Konkret mener omkring 33 procent af de blå seere at DR generelt er “rød”, hvilket blot gælder for 5 procent af de socialdemokratiske vælgere.
Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, der bestemt ikke bryder sig om den måde DR producerer Drama på, siger:
-Det er klart, at Socialdemokraternes vælgere ser slagsiden mindre, i og med at DR jo lægger sig op ad det kongelige danske Socialdemokrati, starter han og fortolker så ellers løs på Megafon-målingen.
-At kun 3 procent opfatter dem ( DRs drama serier, red. ) som højreorienterede, mens hele 42 procent siger centrum eller venstre, siger jo en hel del. Det er en ret kraftig indikation, som bør få DR til at kigge på sig selv med kritiske øjne, slutter kulturordføreren.
DRS dramachef Piv Bernth er ikke overrasket over målingen.
Hun siger:
-Det kan ikke overraske nogen, når de bliver tudet ørerne fulde af sådan en forkert påstand. Men der er overhovedet ikke noget om snakken. Vi arbejder ikke med serier, der har en politisk dagsorden, slutter han.
Venstres medieordfører, der hedder Morten Løkkegaard der jo har en fortid på Danmarks Radio, mener at det er en “pjattet diskussion”.
Han uddyber:
-Jeg synes dybest set, det er fjollet - uagtet hvilket parti man kommer fra. Der er kunstnerisk ytringsfrihed her i landet, og derfor bør vi fra Christiansborg-side nærmest bare holde os ude af diskussionen, slutter han.
Tilbage hos Socialdemokraternes kultur- og medieordfører, Mogens Jensen lyder det:
-Jeg mener ikke, at der er nogen særlig hverken højredrejning eller venstredrejning i dansk drama, slutter han.
Ganske underligt nu hvor 27 procent i Megafon-undersøgelsen mener at “DRs bredere dækning af verden generelt ligger til venstre for eksempelvis TV2s”.
Erik Albæk, der er professor på Institut for Statskundskabs Center for Journalistik, Syddansk Universitet supplerer videre i Politiken:
-Det er jo en fuldstændig bizar diskussion. De fleste af de journalister, der arbejder på TV2, har arbejdet på Danmarks Radio. Hvad havde man forestillet sig – en eller anden konspiration, hvor der sidder nogen oppe i toppen og siger: “Nu arbejder vi på TV2, nu er vi højreorienterede?”. Det er virkelig naivt, slutter han og henviser til et forskningsprojekt fra 2010 der ikke fandt at der er specielt store forskelle mellem DR og TV2s valgdækning, målt på 8 valgkampe.
Den officielle debat om hvorvidt DR er mere eller mindre røde - også i forhold til TV2 - startede da Ingolf Gabold kunne fortælle at DRs 1864 var en slags politisk bestillingsarbejde.
Tallene fra Megafon målingen viser at hele 42 procent af seerne mener at DR er helt eller delvist “venstre snoede”, mens blot 3 procent mener at DR viser et “højreorienteret verdensbillede”.
Bedst af alt ser det ud til at 37 procent ikke ved om dramaserierne er “politiske”.
Målingen har fået DFs kulturordfører til at kalde kulturministeren i samråd.
43 procent mener forøvrigt “ikke at der er forskel på DRs og TV 2s observans i deres dækning”.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?