Forsiden > News > Blackmagic Design har været ude og handle

Blackmagic Design har været ude og handle

fredag 9. september 2016, af Tom Dissing

Sådan lidt retro, er der et par navne der var pænt hotte der i 80erne.
Disse der er Ultimatte og Fairlight, har siden levet et liv i skyggen af andre nye og “hurtige” navne.
Sådan er det måske ikke mere.
Eller rettere.
Sådan er det fortsat.
Nu er de bare en del af noget større, og “hurtigere”, som vi var inde på.
Blackmagic Design har nemlig netop købt de to selskaber der begge er kendt for heldig hardware, der formodentligt stadig er ret heldigt, selv om at det er 20-30 år siden “alle” kendte dem.
For uindvieder er - eller var - Ultimatte den ultimative “realtime blue and green screen removal solutions” der kan oversættes til “Chroma Keyer” i de glade 4:3 dage.
Og lyden var - hvis den havde været forbi en Fairlight - typisk sådan hel George Moroder heldig.
Igen.
Begge producenter må have fulgt med tiden, da de jo begge fortsat lever. Og gad vide om Blackmagic Design ikke først lige har tjekket deres tal ud, før de købte disse selskaber.
Og selv om at de fleste har glemt specielt Ultimatte, er det formodentligt stadig deres “keyers” der bruges i de fleste virtual set, og i en række andre sammenhænge.
Bedst af alt ser det ud til at opkøbet betyder introduktionen af den første 4:4:4:4 Chroma Keyer, der både er IP baseret og som måske endda kan håndtere UHD, selv om at der på billedet “kun” står at den arbejder i HD.
Blackmagic Design har reelt ikke været ude med tekniske specs på enheden.
Fairlight lukker omvendt den cirkel, man kunne sige at Blackmagic Design har holdt åben længe.
Der har nemlig ikke rigtigt været noget lydgear i butikken.
Det kommer der så nu.
Igen, er der meget lidt ude om hvad det egentligt er for en serie produkter der lever, og - i særdeleshed - hvilke der ikke skal leve videre.
Sikkert er det dog at den del af Fairlight, der laver pulte til mix af biograffilm, får lov til at leve videre.
Selskabet der nu er en del af Blackmagic Design producerede nemlig tidligere en “op til 1000 tracks of audio” mixer, der er udstyret med 64 kanaler til monitoring.
Og nu hvor den også er IP baseret, er det jo oplagt at Fairlight passer ret godt ind i det IP og netværksbaserede Blackmagic Designs portefølje.
Det er muligt at se hvad de to opkøb ellers går og laver Her og Her.
Ellers er der nyt med Teranex AV, der nu kan konvertere fra 1089 broadcast quality standards til 1089 broadcast quality standards, hvilket må siges at være en del.
Enheden er reelt målrettet AV markedet, men kan altså meget andre også kan bruge den.
DeckLink Mini Monitor og DeckLink Mini Recorder er begge opgraderet til at kunne håndtere 4K, i form af Ultra HD 2160p30 i HDR.
Og så er der nu false color support i Blackmagic Video Assist 4K, hvilket burde gøre det lidt lettere at arbejde i enkelte situationer.
Er du til HyperDeck Studio 12G, og har stadig ikke fået investeret, er den faldet i pris, til 1495 dollars.
Tilbage på Video Assist, der netop er blevet opdateret til firmware/OS v2.2, så er der nu kommet en masse Windows support, så det er muligt at gemme DNxHD 220, 145 og 45, medDNxHR HQ, SQ og LB filer som MXF i stedet for .mov.
Noget andre da vist også godt kan bruge, uanset platform.
DaVinci Resolve er nået til 12.5.2, der kan håndtere mere metadata, mere RAW og som har et nyt “color space tag” support i QuickTime, Fusion Connect for Linux, og lidt til.
Husk som altid at der bliver advaret mod at opdatere hvis der er problemer med opdateringen. Så tjek hos din lokale software-pusher, før du autoopdaterer.
Vi har fundet et klip fra sidste år, hvor styrken i en Fairlight bliver demnostreret.
Det ser simpelt ud.
Vi garanterer for at det ikke er tilfældet.
Der er en heftig regnemaskine ude i kølerummet, der tænker så det knager.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?