Forsiden > Ny teknik > Bunken af nyt fra Blackmagic Design er stor

Bunken af nyt fra Blackmagic Design er stor

tirsdag 14. april 2015, af Tom Dissing

NAB er over os, og det er noget Blackmagic Design tager seriøst.
Således er de taget på NAB2015 med hele 16 nyheder, hvoraf de fleste er helt nye produkter.
Du har sikkert allerede hørt om deres nye Micro Cinema Camera, der er et lille kamera der er smart til droner og til at placere sære steder.
Fortiden problemer med bodyCams er nu så langt væk, at det nærmest er sært hvis “on-person” optagelser ikke klares i 4K.
Noget deres Micro Cinema Camera naturligvis kan.
Specs er en CMOS på samme størrelsen som et s16mm kamera og det kan udstyres med alt fra 43mount til EF og PLmount optikker efter behov ( mener ikke at der er Cmount ude endnu?)
Ellers er deres Resolve 12 ude, der - ikke overraskende - kan uendeligt meget mere end du vidste du har brug for.
De viser Fusion 8 frem, der ( vist nok ) fortsat er ren PC, men - stensikkert - er på vej over på Mac. ( de skriver Q3 2015)
Deres URSA ser ud til at hitte nok til at de nu er ude med deres første “sensor upgrade”, der bliver en 4.6MP Sensor der kan monteres i deres store URSA, eller som kan købes i deres URSA Mini, der er udstyret med deres URSA Viewfinder, der er deres første SDI EVF, der kan bruges på alt deres gear.
Forskellen på stor og mini URSA er forresten framerate og form.
Den lille kan ikke helt det samme som den store.
Men holder den samme opløsning, hvilket pludseligt gør nyheden særdeles relevant for budgetorienterede.
Det er i hvert fald flest MP for bucks.
Deres Studio Camera Micro 4K, er som du har regnet ud deres micro i en “studio config”, der betyder at det er muligt at integrere dette kamera i konventionel studie produktion.
Det er med andre ord nu muligt at producere “Big Brother” eller “Paradise” i 4K med næsten skjulte kameraer, da de der microer jo ikke fylder meget.
Blandt deres store nyheder er deres Video Assist der er en onboard monitor, der - sådan helt tilfældigt - også lige kan optaget i 220Mbit/s.
Ellers er de på vej med en Teranex Mini, der fortsat kan konvertere alt fra alt til alt.
Enheden der ender på 495 dollars og 895 i en ren fiber version, understreger at Blackmagic synes det ville være smart at overgår “mest muligt” til fiber.
Noget de har ret i, men branchen er og bliver konservativ.
Ellers er der en ATEM 2 M/E Broadcast Studio 4K på vej.
Den kan det samme som deres tidligere mixer, nu bare i 4K, hvilket blandt andet betyder at hvert kamera den tager imod blot siger hej via SDI så finder Mixer selv ud af om det er HD du kommer med eller andet.
Fortsat i op til 60fps, hvilket betyder at Mixer er forberedt til en fremtid ( nutid ?) hvor der bliver produceret “rigtigt” progressivt, med op til 60 hele billeder i 4K.
Deres HyperDeck Studio 12G er som du har gennemskuet en ny og opgraderes version af deres eksisterende HyperDeck Studio, der nu kan optage UHD i op til 60fps i 10-bit, DNxHD eller ProRes.
Blackmagic Design er også ude med et par Smart Videohubs, den ene er en 12G 40x40 UHD 60fps version, og en mindre version Smart Videohub CleanSwitch 12x12.
Og hvis i alligevel er gået Blackmagic Design overalt, er det måske på sin plads også at tjekke deres ATEM Talkback Converter 4K, der er deres Com/Tally/Retur system, som de ser ud til at mene måtte hedde noget med 4K, hvilket er noget pjat lige indtil det går op for dig at retur billeder er i op til 4K.
Det er jo lige før at fotograferne bliver behandlet for godt med dette system.
Slutteligt er deres UltraStudio nu blevet til et 4K Extreme der som navnet antyder kan en del mere end du har brug for.
Men pyt, så er du da sikret lidt ind i fremtiden.
Der er tale om en enhed der kan optage/ingeste i op til 12-bit 4:4:4 RGB 4K 60fps, hvilket i sig selv er pænt i overkanten.
Vi gætter på at de 330-500Mbit/s som producenten mener at maskinen kan håndtere, og som jo må være 1320-2000Mbit/s i 4K @30fps og 2640-4000Mbit/s i 4K UHD @60fps, garanterer at den er en smule sikret til en fremtid med højere opløsning.
Deres sidste nyhed er deres DeckLink 4K Pro, der nu også kan optage i 4KDCI i op til 60fps.
Og da prisen på denne er endt på 595 dollars, er det nu muligt at optage ARRI Raw eller RED ditto direkte ind på din bærbare, i forudsat du har en købt dig en expanderbox, hvor der er et af Blackmagic Designs nye 4K ingest kort i og en hulens bunke SSD diske i RAID.
Kortet kan naturligvis ikke optage i op til 4000Mbit/s, som 4K Extreme( teoretisk set kan), men den kommer sikkert derop af, hvis du har diske nok.
Besøg Blackmagics site her, hvis du vil have specs på de enkelte produkter.
Som med deres tidligere 2,5K kamera er det relativt svært at forstå hvorfor de vælger at gå 4608 x 2592 @ 120 fps.
Men sådan er det åbenbart altid med dem.
Måske det bliver forklaret på deres site.
Vi har fundet en optagelse af deres pressekonference.
Lyden dur ikke rigtigt og billederne er værre.
Men der er altså et par specs der, hvis du ikke lige har tid til at besøge deres site.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?