Forsiden > Ny teknik > CES kommer kun til at handle om Ultra HDTV

CES kommer kun til at handle om Ultra HDTV

mandag 6. januar 2014, af Tom Dissing

Bevares, der sker andet end 4K.
Det gør der bare ikke, hvis du kigger mod CES, der går igang den 7. januar i Las Vegas.
Nyeste insight vil vide at alt - vitterligt alt - kommer til at handle om 4K.
Om hvordan eksisterende produkter kan spille med 4K, om hvordan kommende produkter er forberedt til 4K, og - naturligvis - om hvordan forbrugerne nu snart ikke kan forestille sig at investere i andet end 4K gear.
Underforstået, fremtiden for alt og alle er i 4K.
Uanset at - broadcastere som eksempel - ikke rigtigt er nået til andet end 720P.
4K er og bliver det helt store buzz på CES, der vurderes til at komme med op imod 150 “helt nye” 4K nyheder.
Herunder Dolby Vision der blev vist frem i en 4K version - til specielt inviterede - på NAB i 2012, og som nu kan opleves i en “kommerciel” 4K version, der ( heller ikke ) er til at betale.
For specielt indviede, skulle netop dette panel kunne vise uendeligt mange flere farver, og langt mere dynamik end de andre 4K paneler der også får premiere på CES2014.
Som eksempel tilbyder et “normalt TV” en lysstyrke på “100 nit”.
Vi gætter på at det er pænt meget lys.
Nyheden fra Dolby Vision starter ved 600 nit, og skulle kunne levere 1000 nit, hvilket - vel sagtens - giver 20-30 blænders i dynamik på dit TV.
Endnu en potentiel udfordring til et produktionsmiljø, der fortsat - primært - producerer efter en REC709 standart, der - vel sagtens - blot kræver/kan håndtere dynamik på 50 nit.
Dolby Vision bliver helt sikkert ikke de eneste der viser nye hardcore 4K TV/ting frem.
CES er omvendt stedet der “fortæller” hvor billige de billigste modeller kommer til at blive, når first movers har betalt for at være de første til at have et 4K TV hjemme i stuen.
Som altid er 4K mindst lige så langt væk som HD var det i starten.
Omvendt.
Når de billige modeller begynder at komme, er der vel ikke meget andet at gøre end at investere i netop 4K paneler, der - i det mindste - fungerer med Netflix og - snart ? - HBO Nordic og andre 4K streamtjenester, ganske som PS4 og den nye/kommende XBoX helt sikkert også ( snart ) kan 4K.
En amerikansk CEA research analyse mener at vide 4K ikke rigtigt flytter sig i USA, før der bliver solgt omkring 500,000 UHDTV til.
Omvendt kan Sony, Red og Netflix allerede tilbyde 4K i form af stream, VOD og andet, så det kunne ende med at gå hurtigt.
Sony der tilbyder film download har indtil videre begrænset denne tjeneste til USA, men det kan jo være at de skifter holdning når deres PS4 kan 4K og er solgt rundt om i verden.
Forventningen for USA er uanset hvad 3 millioner ( 1 procent ) solgte 4K TV inden 2017, ganske som alle forbrugere der køber et nyt TV, må formodes at vælge et 4K TV.
Også i resten af verden.
Dermed er 3D TV fortid.
Der kommer - fortsat- intet indhold ud i 3D.
Og den smule der kommer, bliver solgt så lidt, så ingen længere taler om den “blindgyde”.
Her livefeed fra Las Vegas.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?