Forsiden > Ny teknik > CES kommer til at handle om konsumer 4K

CES kommer til at handle om konsumer 4K

torsdag 19. december 2013, af Tom Dissing

Om et par uger, når Silicon Image viser deres kommende “mobile-devices”, der kan “sende” 4K (Ultra HD) video til det nærmeste TV ( via ledning ), kunne det se ud til at det endnu engang er forbrugerne der kommer til at vise vejen.
Silicon Image er dog ikke nået længere end til at have udviklet en “chip” der supporterer MHL 3.0 kabler, der kan sende 4K (Ultra HD) video fra et “mobile device” ind i stuens 4K TV.
Professionellen skal derfor ikke forvente at de nu kan sælge deres 4K udstyr, og blot vente på at der kommer tablets og mobiltelefoner, der kan sende 4K rundt i hele huset.
Forvirringen omkring det faktum at Silicon Image - indtil videre - fortsat kun har udtænk og udviklet et par 4K “chips” der gør det muligt at “sende” 4K video, betyder mindre.
Specielt nu hvor det er pænt sandsynligt at de allerede på CES kan vise “et eller andet”, der kan overføre 4K video, til den nærmeste 4K skærm.
Detaljen er nemlig at der allerede er et utal af smartphone producenter, der rent faktisk er ved - eller har - udviklet smartphones og tablets med 4K skærme.
Og da sker efter MHL standarden, kunne det let tænkes at Silicon Image allerede kan vise prototyper af mobiltelefoner frem, der overfører video i 4K til en skærm.
David Kuo, der er senior director of marketing at Silicon Image, der - forresten - også er et de primære selskaber bag MHL standarden siger:
-We’re seeing video drive this change as well as the use of smartphones to play games that you can view on the big screen, starter han og fortsætter.
-The experience is much more immersive on your TV, slutter han.
Teknologien bag er 3 chips, som Silicon Image har udviklet.
Den ene er en “MHL 3.0 mobile transmitter”, mens en anden er en “bridge to other cable standards” og endelig en chips til “multimedia switches”.
Det er altså ligemeget om der sidder et RJ45 stik eller et HDMI stik for enden af ledningen. ( eller senere et BNC stik, red. )
Det er den standart der bliver “kommunikeret” over, der gør hele forskellen.
Og da MHL version 3.0 kan flytte 4K video, kunne denne standart ende med at blive den Ultra HD standart forbrugerne kommer til at bruge inde i deres TV og afspillere.
Bedst af alt ser det ud til at MHL 3.0 “tillader” eller “kan” overføre eller hente strøm over USB, hvilket reelt betyder at det - snart/lidt senere - bliver muligt at overføre 4K video over USB.
MHL 3.0 er HDCP 2.2 compliant, og er udviklet sammen med Nokia, Samsung, Silicon Image, Sony, og Toshiba.
Der er - i øjeblikket - over 400 millioner “MHL-enabled” enheder ude på markedet. ( som vi gætter lever op til tidligere standarter, red. )
Disse, der er smartphones, tablets, DTVs, monitorer, projectorer, A/V modtagere, Blu-ray disc playere, kabler og andet forbrugerne har hjemme i stuen, må formodes at blive til flere i en fart.
Silicon Images SiI8620 MHL 3.0 transmitter chip kan håndtere 4K Ultra HD application processors, mens SiI9394 MHL 3.0-to-HDMI 2.0 bridge chip håndtere alle HDMI stanarter op til 2.0 ( og sikkert frem ).
Begge Silicon IMage chips har support for op til 4K 2160p.
Som vi forstår det er årsagen til at der ikke bliver talt om båndbredde ( opløsning/kvalitet ) at der er tale om et forbrugerformat, der dog må formodes at kunne flytte 4K 2160p i nærmest ukomprimeret kvalitet, forudsat at enheden bag ledningen kan håndtere store datamængder.
Silicon Image forventes at vise “et eller andet” frem på CES i Las Vegas i januar.
Det er muligt at læse de tekniske papirer heromkring
Vi har fundet en rimelig ny video, der lidt handler om en ledning, men som altså ender med at der bliver spillet videospil i HD på et TV.
Den første video viser at det snart er smart at have Netflix på telefonen.
Den bliver nemlig snart den enhed der kommer til at streame alt video.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?