Forsiden > News > Canon har rodet sig ind i Telescope branchen

Canon har rodet sig ind i Telescope branchen

tirsdag 18. november 2014, af Tom Dissing

Canon ser ud til at have deres fingre - der som altid er pakket ind i hvide handsker - i rigtigt mange ting.
Sidste nyt er at de nu også har rodet sig ind i produktionen af et af verdens største “spejle”, der kommer til at befinde sig i TMT, der er kort for the “Thirty Meter Telescope”, der er ved at blive bygget på toppen af bjerget Mauna Kea, i Hawaii.
Her er der jo brug for et såkaldt hovedspejl, der i dette tilfælde får en diameter på netop 30 meter.
Og da jo ikke er muligt at lave et “spejl” at et enkelt stykke glas, bliver det i stedet bygget af 492 segmenter, der tilsammen bliver til det spejl der skulle ende med at gøre det lidt lettere at se hvad der sker ude i himmelrummet.
Igen.
Det hele skal først være færdigt i 202, hvorfor Canon stadig kun er nået til at være gået igang med at polere de første 26 segmenter.
Ikke et helt let job, da hvert element er sekskantet og 1,44 meter i diameter.
Og med en tykkelse på bare 45 mm, hjælper det altså ikke at bruge lidt brillerens og en klud.
Da det hele er sådan lidt OTT, skal hver af de mange sekskanter placeres med 2,5 millimeters mellemrum. Og da det hele jo skal være ret præcist må forskellen på det “højeste” og det “laveste” segment max være 2 micron Peak-to-Valley (P-V).
Det svarer til at højdeforskellen på en fodboldbane er max 0,2 mm.
Canon har oplagt nok fået jobbet fordi de allerede er ret gode til at polere glas, hvilket jo kan opleves med deres optikker, der jo hitter mange steder.
Canon nævner ikke at de formodentligt også kommer til at stå for den CMOS der ender med at skulle optage de mange fine billeder fra rummet.
Tilbage i 2010 kunne de nemlig annoncere deres første 120 million pixels CMOS.
Vi gætter på at antal af pixel er vokset voldsomt siden 2010, hvilket kunne tænkes at være årsagen til at de ikke nævner denne CMOSder omvendt skulle kunne optage 9.5 frames i sekundet, igen tilbage i 2010.
Et antal fps der sikkert også er blevet bedre siden.
De 1,2 milliarder pixels den kan optage i sekunden fylder forresten 202x205mm, hvilket fortsat er den absolut maksimale størrelsen Canon overhovedet kan producere CMOS i.
Canon har planer om at udstille en prototype af et segment fra TMTs hovedspejl på the 2014 International Broadcast Equipment Exhibition (Inter BEE), der bliver afholdt fra den 19. til den 21. november på Makuhari-messen i Chiba City i det østlige Tokyo.
Det plejer forresten at betyde at vi alle kommer til at se hvad den del af verden har planlagt at slippe ud på et evigt udviklende marked over de næste 12 måneder.
Det er forresten også her Canon har planer om at vise deres CN20×50 IAS H 1500 mm 20x zoom CINE-SERVO lens frem

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?