Forsiden > Ny teknik > Canon imponerer på CP+

Canon imponerer på CP+

fredag 13. februar 2015, af Tom Dissing

Nu hvor det er kendt at Canon denne sommer frigiver deres første +50MP kamera, der må formodes at få alle producenter - der vil tages seriøst - til - hurtigt - at komme med tilsvarende heftige Full Frame CMOS kameraer.
Helt sikkert skulle det være at Sony, Nikon og naturligvis Samsung er på vej med enten tilsvarende vilde kameraer, eller cropversioner af det samme, der alle har det til fælles at de kan se mere end 8000 pixels i bredden.
En detalje der betyder at disse kameraer, der altså alle er +50MP, kan bruges til at lave animOtion i 8K til OL i japan i 2020, der jo forventes transmitteret i SHV ( Super High Vision der også er kendt som 7680 x 4320 pixels).
I den forbindelse har Canon valgt at bruge CP+ messen i Japan til at vise udviklingen på CMOS området.
Og det er ret vildt.
Canon viste tilbage i 2010 en CMOS frem, der næsten fungerede, og som skulle være en 100MP CMOS.
Denne er nu vokset til 120MP, mod at den er blevet mindre.
Dermed kunne det se ud til at Canon er ude med flere pointer.
Nemlig at de problemfrit kan få mange flere “fotosites” ned på en CMOS, og at de nu har fundet en måde at hæve lysfølsomheden.
Jo højere et antal “lys sensore” inde i en CMOS, jo mere lys kræver det jo.
Og da alle hellere vil have stadig mere lysfølsomme kameraer, hjælper det jo ikke noget med et 120MP DSLR, der skal rates som et 50ISO kamera.
Det spekuleret der oplagt nok i, andre steder også.
Det morsomme er at denne nye CMOS har en “pixel tæthed” ( den såkaldte pixel pitch) på 2,2 µm.
Og da det kommende Canon 5dS har en tæthed på 14,4 µm, ( hørt i en fart, så det kan være at tætheden er 14, eller 14,1µm ) burde den kommende 120MP CMOS altså kræve væsentligt mere lys, eller en heftig computer til at “regne støjen ud”, og fjerne denne, 9,5 gange i sekundet.
Canon, fortæller at denne sensor har det samme antal pixel som det menneskelige øje har foto-receptore, hvilket kombineret med en Canon DSLR computer og deres glas burde give nogle ret heldige billeder, når denne CMOS engang bliver frigivet.
Målgruppen, vurderer Canon til at være videoproduktion, monitorering, avation og space.
Størrelsen, der er interesant igen, befinder sig et eller andet sted midt imellem Full frame og APS-C, hvilket kan undre med mindre at Canon har planer om - på et tidspunkt - at introducere endnu et alternativt format til det kendte 24x36mm.
Skulle du være interesseret i at se billeder lavet med en sådan CMOS, går der et stykke tid endnu.
Sikkert er det dog at opløsningen er i omegnen af +60 gange Full HD.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?