Forsiden > Ny teknik > Canon ser ud til at være på vej med et Sony DSLR

Canon ser ud til at være på vej med et Sony DSLR

mandag 23. februar 2015, af Tom Dissing

Der er sikkert et pat stykker der stadig husker at Canon for et par uger siden kunne vise deres voldsomme 5Ds og 5DSr kameraer frem, der begge inkluderer voldsomme CMOS der holder en opløsning på 5792x8680 pixels.
Såden bliver det ikke med det 5D Mark IV, de fleste havde forventet var det DSLR der blev annonceret for et par uger siden.
Nu endte det som bekendt med et par heldige 5Dsere, der dog kan se frem til et kommende 5D Mark IV, der følge de nyeste rygter ender med at blive netop det 5D med 4K Video.
Et hus der - igen i følge rygterne - ligner et Sony, forstået sådan at der er skåret gevaldigt ned på antal pixels, mod en voldsomt højere lysfølsomhed, og en computer der nu kan skyde 12fps i hele CMOS opløsningen.
Som altid i burst, hvilket må formodes at betyde at du kan optage 5-7 sekunder i 12 fps, i de - igen rygtede - 18MP, der lyder af lidt, men som må formodes at betyde at der problemfrit kan optaget 4K video i mere end 6400ISO, som det nye 5Ds ser ud til at kunne klar støjfrit.
Som altid med sådanne rygter, er der -i dette tilfælde - tale om endig meget tidlige rygter, der - formodentligt - først er rygter der - måske - bliver vist frem - eventuelt i form af en meddelelse til pressen - til Photokino eller senere.
I den forbindelse er der reelt ikke sluppet andet ud.
De 18mp skulle dog være en Full Frame CMOS, hvilket omvendt er 5D seriens varemærke.
Ganske som de 61 AF Points (alle er crosstype) ikke er helt ukendt.
Så mange punkter tyder dog på at der skal regnes lidt mere, hvilket - igen potentielt - kunne betyde at dette hus bliver udstyret med næste generation af Canons hjerner “DIGIC”, der enten - som i 5DSerne - bliver til to styks, eller en enkelt næste generations DIGIC 7.
Ikke overraskende er der absolut ingen der har bare den mindste anelse om hvilket kvalitet der kan optages 4K i, ganske som det heller ikke er kendt om HDMI ud, bliver rent, eller - som også er et rygte - nu skal købes som tilkøb.
Kameraet ser ud til at kunne håndtere eller måske endda kræver at det udstyres med de hurtige og dyre Dual CFast kort, der altså kan flytte en hulens masse data.
Vi vender tilbage når vi ved mere.
Her lige promoen for de nyeste 5Dere og den der 11-24mm Full Frame zoom.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?