Forsiden > Ny teknik > Canon slipper tre nyheder op til NAB2014

Canon slipper tre nyheder op til NAB2014

onsdag 2. april 2014, af Tom Dissing

Canon tyvstarter på NAB2014 og frigiver allerede idag et par nyheder, der først kan opleves på selve NAB der starter i weekenden.
De første to nyheder, der nok ender med at blive dem de fleste stifter bekendtskab med, er XF205 og XF200, der er et par kompakte kameraer der kan det store dele af produktionsmiljøet efterspørger.
De fylder ikke meget, kan optage i HD og så er der en meget lang zoom.
Bedst af alt kan de optage i op til 50 Mbit/s i 4:2:2, hvilket er en langt højere kvalitet end de mest populære broadcastere optager og sender i.
XF205 og XF200, optager ydermere i MP4, i SD eller HD og kan derfor også bruges i andre sammenhænge end TV produktion.
Der er indbygget 4 kanals PCM optagelse via et par XLR indgange, og til de selskaber der vurderer at mikrofoner med XLR er for meget, er der også plads til mikrofoner med 3.5 mm. mini-jack stik.
Der er slutteligt indbygget Wi-Fi, så kameraerne kan komme i forbindelse med smartphones som tablets og laptops.
Det store kamera, XF205 er udstyret med 3G-SDI/HD-SDI, Timecode og Genlock, hvorfor det kan bruges i studiesammenhænge og andet.
Produktchef John Hudson fra Canon Danmark siger:
-XF205 og XF200 er det helt naturlige næste trin i udviklingen af vores XF-serie med forbedret funktionalitet samt forbedret billedkvalitet og lyd. Historisk set har fleksibiliteten i vores XF-camcordere vundet udbredelse blandt en stor kreds af videofotografer, og de nye funktioner i XF205 og XF200 sikrer dem endnu mere kreativ frihed end hidtil set i så kompakt en camcorder, slutter han.
Det sidste produkt, der ender med at løbe med opmærksomheden, er Canons helt nye Cinema EOS optik, the CN7x17 KAS S.
Og da S står for “servo”, er det Canons første S35mm optik med en zoom på, der gør det samme som du er vant til med B4 mount optikker.
Ikke overraskende har en C300 fotografer sikkert undret sig over at de skulle bruge Fujinon PL mount optikker for at få de features der ellers plejer at være på alle Canons broadcast optikker.
Det skal de ikke mere.
Nu kan de blot investere i en CN7x17 KAS S, der med garanti blot er den første i en lang række af Canon Super 35mm Cine optikker, der kan zoome, og som - med garanti - bliver stadig bredere.
Bevares optikken starter ved 17mm og fortsætter op til 120mm på en S35 CMOS, så der er ikke særligt langt ned til den bredeste S35mm i verden.
Indtil videre kunne noget dog tyde på at Canon er ude med en slags “mid-range” optik, der derfor bliver væsentligt “billigere” end Canons andre PL mount optikker.
Igen.
Optikken er en T2.95, så der er plads til begejstring og lavt lys.
Som vi forstår det vil det være muligt at købe denne optik med EF-mount hvilket kunne betyde at den dækker FF.
Dette er dog ikke bekræftet, så det kan sagtens være tilfældet at den ikke gør det.
PL-mount versionen bruger Cooke’s /i Teknologi.
Der er ikke sluppet meget ud om selve optikken og som vi forstår det, er der ingen der har set den endnu.
Der er premiere på NAB2014.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?