Forsiden > Ny teknik > Canon ude med sjov ide

Canon ude med sjov ide

onsdag 26. februar 2014, af Tom Dissing

Selv om at de fleste sikkert ikke havde fantasi til at gætte at Canon synes at det ville være på sin plads at deres kunder konverterer deres C300 eller C500 til et studie kamera, er det ikke desto mindre nu muligt.
Canon har nemlig sluppet nyheden, som de kalder for the Canon Remote Controller /CRC RC-V100, der - som navnet næsten antyder - har næsten samme navn som stillingsbetegnelsen - en CCUer.
Ganske morsomt har Canons CRC fuldstændig samme funktion som de CCUer Sony og alle andre leverer til deres broadcast kameraer, men som de - generelt - ikke leverer til deres “cine” kameraer.
Det gør Canon nu, der dermed - måske - mener at deres C300 og C500 er et broadcast kamera.
Det melder historien dog intet om, indtil videre.
Hvad den derimod fortæller, er at det nu er muligt at styre en EOS optik fra et “remote panel”, hvilket har en del potentiale.
Canons CRC, er omvendt også udviklet direkte på “forespørgsler” fra markedet, der åbenbart manglede en RC-V100, så de - også - kunne bruge deres C300 andre Canon camcordere i studiesammenhænge.
At der overhovedet er funktioner som knee point/slope og master pedestal i dimsen ser ud til at understrege at Canon tror at deres “cine” kameraer har en fremtid i et studie, uden at optage Raw eller med LUT på.
Kieran Magee, Director of Professional Marketing, Canon Europe siger:
-Our customers are constantly inspiring us with their creativity and desire to use our products in new and different ways – sometimes in ways we didn’t expect. We really want to feed this creativity by expanding shooting possibilities even further, and this has resulted in the development of the new Canon Remote Controller RC-V100, starter han og fortsætter.
-The customer feedback we receive is invaluable to us, and we hope that the addition of this new remote will enable even more of our customers to realise their vision, slutter han.
Enheden er i første omgang kompatibel med “Canons professional video cameras”, og deres “Cinema EOS cameras”.
Det betyder at XF300 serien, EOS C100, EOS C300 og EOS C500 fungerer med denne enhed.
Der - igen - let kunne tænkes brugt som “video kilde” i mere komplekse set up, hvor der - for eksempel - optages raw til ekstern optager, samtidig med at det er nødvendigt at distribuere et “pænt” video billede ved siden af. ( lige bortset fra at det ikke ser ud til at der er video ind i eller ud af enheden, red. )
En trist detalje er dog at det først lige kræver at der installeres en ny firmware update til alle de Canon Cams der har lyst til at lege med the Canon Remote Controller RC-V100.
En firmware update der forresten betyder at det bliver muligt at optage “continuously” i et EOS C100, ganske som det bliver muligt at lave in og out punkter på optagelserne så de kan klippes sammen i en fart.
Den eneste editor der “forstår” Canons “Continuous Recording” ide - som de ikke er så venlige at forklare - er indtil videre EDIUS Pro 7 fra Grass Valley.
Er du den heldige indehaver af et C300, kan du til gengæld købe en firmware der giver dig Dual Pixel CMOS AF functionalitet.
En feature der åbenbart er kendt som DAF, der betyder at et C300 nu kan stille auto skarp i alle situationer. ( såsan næsten, cirka, og hvis du har tid nok, red. )
Har du købt et par CN-E35mm T1.5 L F eller en EF-S55-250mm F4-5.6 IS STM der virker på et C100, C300 og et C500, kommer Peripheral Illumination Correction nu og er din ven.
Den korte forklaring er at denne feature fjerner vittering fra optikken og generelt “udglatter” den enkelte optiks “fejl”, der -tit - handler om at den enkelte optik ikke tegner helt perfekt.
Bare rolig, der findes ingen optikker der tegner perfekt, så andre følger sikket snart også efter med firmware der kompenserer deres optikker.
Eneste kedelige detalje med den der Canon Remote Controller RC-V100 og de firmware updates der gør det hele lidt sjovere, først kommer senere.
_
Continuous recording kommer til C100 sidst i februar, mens DAF kommer til dit C300 engang i maj.
Peripheral Illumination Correction til CN-E35mm T1.5 L F og EF-S55-250mm F4-5.6 IS STM, kommer i juni.
I bedst Canon stil ser det ud til at eneste forbindelse mellem kamera og CCU er et mini jack stik, der max kan være 5 meter.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?