Forsiden > Ny teknik > Canon viser et par box optikker frem på IBC2015

Canon viser et par box optikker frem på IBC2015

tirsdag 8. september 2015, af Tom Dissing

Hvis - eller rettere når - du skal til at producere i 4K på 2/3 tomme kameraer, som flere producenter har planer om at vise frem på IBC2015, er det ret heldigt at det ikke længere kun er Fuji der kan levere store optikker til b4 Mount.
Canon har netop løftet sløret for at de reelt øjeblikkeligt er ude med et par 4K box optikker, der “surpasses 4K resolution”, hvilket betyder at må være endog særdeles skarpe, da de jo skal kunne levere over 4000 ( vertikale ) TV “linier” ( pixels) en sensor der er 9.59mm bred ( EBU mål fra EBU Tech 3281-E ) ( den er forresten 5.39mm høj ).
De to nyheder det hele handler om et par UHD Digisuper box optikker, hvor den ene er x86, mens den anden er x90.
Konkret UHD Digisuper UJ86x9.3B og UHD Digisuper 90 UJ90x9B.
Begge vejer i omegnen af 27 kilo og kommer reelt samtidig med 4K EFP optikken CJ12ex4.3B.
Fælles for dem alle er at Canon “garanterer” at de problemfrit kan holde “skarpheden” i 4K og at de er “hurtige nok” til at kunne bruges til alle former for sport.
Blandt nyhederne i disse optikker er at de nu er udstyret med mere fluorite og UD glas, der i begge tilfælde er væsentligt dyrere end konventionelt glas der omvendt kan coates og “gøres skarpere” hvilket så er sket med denne serie.
Optikkerne i serien skulle derfor være bedre til at håndtere ghosting, flare og give en bedre contrast suppleret med bedre håndtering af farver.
Og mens x86eren går fra 9.3mm - 800mm, går x90 fra 9mm - 810mm focal range.
For at være sikker på at du kan lave det klassiske nærbillede af et flag på månen, er der også en x2 extender, der fordobler, og som skulle være god nok til at opløsningen fortsat kan “rates” 4K.
Der er naturligvis Canon optical Image Stabilizer technology i begge, hvilket skulle garantere at billederne forbliver skarpe nærmest uanset hvor vilde bevægelserne foran kameraet er.
Det er muligt at læse mere om nyhederne heromkring, hvor det fremgår at disse to “op til 1600mm” optikker ikke bliver billige.
Igen.
Vil du kende prisen, skal du nok et smut forbi IBC2015 og høre dem der.
Prisen på deres CJ12EX4.3BIASE er foresten ude.
Den koster 34.321.20 pund med moms

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?