Forsiden > Ny teknik > Chimera på vej med 48tommers ringlite

Chimera på vej med 48tommers ringlite

mandag 23. marts 2015, af Tom Dissing

Det er lidt svært at se hvordan den kommende RingMAXX fra Chimera Lighting - til levende billeder - kommer til at se ud.
Vi håber naturligvis på at den ender med at ligne den på billedet der er “still versionen”, der omvendt ikke er helt så resistent over for varme som video/film versionen skulle ende med at blive.
De 48 tommer som denne ringlite er nået op på, er ydermere ikke voldsomt stor, men altså stor nok til at der kan monteres 4 Chimera Triolet “fatninger” i den, hvor røde eller blå pærer kan være tændt i det uendelige.
Uden at smelte enheden.
Nyheden, der er udviklet sammen med Jarmo Pohjaniemi, der laver modelbilleder i Miami, er - som vi forstår det - i første omgang udviklet til stills.
Og da det let kunne tænkes at betyde at RingMAXX ikke rigtigt er tiltænkt fast lys, er det sikkert medvirkende årsag til at de ikke rigtigt har vist noget frem endnu.
Den “varme resistente” version skal jo først lige udvikles færdig.
Uanset dette, skulle både film og still versionen ende med at blive udstyret med et “system” der kan holde 4 lamper, der i still versionen må formodes at være fire flash system lamper, mens Chimera i “high heat versionen” foreslår at der bruges Triolet “fatninger” udstyret med 500 eller 1000 watt pærer elller 200 watt HMI pærer.
Lampen er uanset dette ikke let.
Faktisk kunne den ende med at blive så tung, at den kan udstyres med hele to C- stands, så det ydermere er muligt at løfte og hæve den i en fart, forudsat at der er to mennesker til at gøre dette på settet.
Hvis du har en kort C-Stand kunne denne måske monteres under din næste RingMAXX, hvorefter det er muligt at klare det hele selv.
Gætter vi videre på.
Det bliver nemlig først muligt at se nyheden på NAB2015 hvor det også skulle blive muligt at se “high heat” versionen udstyret med Triolet “fatninger” hvori der enten kan monteres500 eller 1000 watt pærer elller 200 watt HMI ditto.
Det skulle være muligt at få fingre en RingMAXX fra engang sidst i April, hvor fashion fotografer og andre kan supplere deres arsenal med denne.
Som pointeret har Jarmo Pohjaniemi været med til at udvikle systemet, hvorfor det også er ham der optræder i videoen herunder.
Lettere morsomt ser det ud til at han totalt ignorere hvor vigtigt det er at forholde sig til kameraets placering, hvis formålet er at producere en “perfekt placering” af reflektionen.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?