Forsiden > Ny teknik > Cine Gear Expo priserne

Cine Gear Expo priserne

tirsdag 23. juni 2015, af Tom Dissing

Som vi var inde på, i sidste uge er der et firma i USA der har opfundet et batteri, der kan give strøm nok til selv ekstremt voldsomme HMI lys i en del timer.
Nu viser det sig at der såmænd også var andet gear der fik ros på Cine Gear 2015.
De såkaldte Technical Award-Winners er netop annonceret.
Blandt disse finder den interesserede derfor Panther GmbH og Camadeus Film Technologies der sammen har udviklet “Panther Precision Leveling Track”.
En anden vinder blev The Modtruss Truss system, der er et letvægts “aluminum construction” system, der vejer så lidt at det kan bruges til at bygge alt op med.
På en film produktion, altså.
Hive Lighting og FreeWire fik en pris for deres store batteri, mens Sumolights “Sumospace Light” der er en next generation bi-color fixture med et output på 6KW, formet som en slags “space light”.
Arri vandt ikke overraskende med deres ALEXA Mini, der stadig kun vejer omkring 2,5 kilo.
Og som stadig kan optage i Arri RAW på CFast 2.0 kort.
Selv Sony fik lov til at komme ind i rampelyset.
Deres BVM-X300 4K reference monitor, der har en “color gamut” der “næsten kan” det ikke eksisterende Rec2020 vandt for denne evne, der for en god ordens skyld håndtere netop så meget dynamik at de fleste af os får mere end svært ved at se hvad det er denne monitor kan.
Der findes nemlig ikke rigtig nogle andre monitorer der kan vise det som den kan.
Sony vandt i den forbindelse også en anden pris, nemlig en pris for deres Sony Creative Software Spectra Layers Pro3, der er en slags photoshop audiofil, der tillader at der kan arbejdet med “lag” eller “spor” i en enkelt fil, der derfor kan distribueres som en fil men “åbnes” som 48 spor ( som eksempel ).
Cineo Lightings Matchbox fik en såkaldt “honorable mention”, hvilket ser ud til at understrege at “portable remote-phosphor fixtures” har en fremtid i US, ganske som Innocinema/Action Products “Runner camera stabilizer with an exo-skeleton design” ( garanteret lånt fra Terminator 2 ) også fik en positiv omtale.
Af andre produktnyheder, der kunne tænkes at være relevante at kende er Flanders Scientifics “DM250 24.5 tommers monitor”.
Det er en 10 bit OLED Monitor, der kan vise 1.073 billion colors on screen. ( Milliarder af farver ?).
ETCs “Source Four LED Series 2 Daylight HD” og “Tungsten HD lights” og “the Macom 12G-SDI Chipset that supports 4K video resolution at 60 fps over a single coaxial cable or optical fiber” fik også positiv omtale.
Slutteligt var der lidt fokus på DPS Cinemas “Enhanced Environment Process”, der blandt andet er blevet brugt på “Tomorrowland”, der kan “extende the sightlines of live sets using media” (LED, projectors og andet ), så skuespillerne selv kan “se” hvad det er “de spiller til”.
Og da filmoptagelser er pænt seriøse i USA var der flere der var henne og tjekke “The LaCie 48TB”, der er en “Rack Thunderbolt Raid med 8-bays”.
Med plads til 4K video og lidt RAW.
Filmotechnics Auto Robot Mini (Russian Arm Mini) fik også smilene frem flere steder.
Dommerne der valgte prisvinderne var Peter Anderson, ASC - Tech Awards Chairman, Dwight Campbell, Dana Christiaansen, Gary Ushino, Daron James, Harry Rez, Mark Weingartner, Joe di Gennaro og Mike Brodersen.
Vi har fundet lidt billeder af vinderne.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?