Forsiden > Ny teknik > Cineo lyser op

Cineo lyser op

mandag 16. september 2013, af Tom Dissing

En af lys-nyhederne på IBC2013 var reelt blevet vist frem på NAB tidligere på året.
Men stadig.
Mange har jo for altid opgivet Tungsten, hvorfor LED er fremtiden.
Desværre giver LED ikke altid særligt pænt lys.
Så nu hvor Cineo prøver med LED lys gemt væk bag fosfor, ganske som i fortidens billedrørs TV, ser der ud til at ske en masse.
Deres princip ser nemlig ud til at give et ekstremt blødt lys, samtidig med at det er muligt at putte ligeså mange LED pærer ind i en kasse som du har fantasi til, og så - med den der fosfor plade - få CRI værdien op på noget der ligner det samme som du kender fra Tungsten.
Og da folkene bag Cineo og TruColor Space nu er ude med et egentligt spacelight, der - i følge producenten - skulle give op imod 6 Kwatt, og som stadig er blød nok til at fungere som de spacelights du kender, og som bare bruger 1000 watt, kunne det måske være en overvejelse værd.
Bedst af alt ser det ud til at der blot er tale om fire HS lamper i et stativ, hvilket betyder at det hele blot fylder 57 X 64 centimeter.
Og at det derfor også kan bruges til andet end "loftlys".
Herunder en kort omtale fra NAB 2013.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?